NAGRADA DANA ARHITEKTURE 2024
20.09.2024

Strukovna komora arhitekata u periodu od 22-24. novembra 2024. godine organizuje treće Dane arhitekture u Crnoj Gori sa zvaničnom temom: LIMITLESS.

Sastavni dio trećih Dana arhitekture je izložba i dodjela nagrade za najbolje projekate u Crnoj Gori, urađenih u periodu od 01.01.2023. godine do 20.10.2024. godine.

Pozivamo sve arhitektice i arhitekte u Crnoj Gori da kandiduju projekte za izložbu i nagradu Dana arhitekture.

Stručni žiri, sastavljen od ovogodišnjih predavača, napraviće selekciju najbolih projekata u više kategorija koji će biti izloženi u holu Muzičkog centra Crne Gore i dodijeliti nagrade za najbolje projekte.

 

Petak 22. novembar opredijeljen je za prezentaciju nominovanih projekata po kategorijama, koja će se održati u kamernoj sali Muzičkog centra, dok će se dodjela nagrada održati 24. novembra u okviru ceremonije zatvaranja trećih Dana arhitekture.

 

Cilj izložbe je predstavljanje najboljih idejnih rješenja crnogorskih arhitekata i afirmacija arhitekture bez granica. Stoga pozivamo sve arhitekte da kandiduju projekte u sledećim kategorijama:

  1. Stambeni objekti
  2. Administrativni i industrijski objekti
  3. Javni objekti
  4. Turistički objekti
  5. Sport i rekreacija
  6. Enterijer

 

Navedene kategorije podrazumijevaju sledeće namjene: stanovanje (individualno, višeporodično, sa djelatnostima), administrativni i industrijski objekti (poslovanje, privreda, skladišta, proizvodnja i industrija), javni objekti (javna uprava, zdravstvo, kultura, prosvjeta, nauka), turistički objekti (hoteli, turističke vile i naselja, etno sela, restorani), sport I rekreacija (javni prostori, parkovi, šetališta, sportki objekti), enterijer (sve vrste objekata).

 

Radovi sa arhitektonskih konkursa nisu predmet razmatranja!

 

Pravila učešća, način i forma kandidovanja projekata:

  • Jedan autor/autorski tim/projektantski biro može kandidovati najviše tri projekta za svaku kategoriju;
  • Kotizacija za kandidovanje projekata je obavezna i iznosi 30€ po projektu;
  • Uplatu je potrebno izvršiti na žiro račun IKCG kod Hipotekarne banke, broj: 520-0000000022560-04;
  • Projekte je potrebno prikazati na panoima formata A2, koristeći tipski template i zajedno sa dokazom o uplati slati na e-mail adresu daniarhitekture2024@gmail.com ;
  • Tipski template panoa za svaku kategoriju je potrebno preuzeti sa linka: https://drive.google.com/drive/folders/12aH4FJeaD8ICfIRtkRGQeEdQzPVUMh34?usp=sharing
  • Rok za slanje radova je 20.10.2024. godine, do 12h.

 

Napomena:

Žiri će izvršiti uži izbor pristiglih projekata iz svake kategorije koji ulaze u izbor za dodjelu nagrade za pojedinačne kategorije i koji će biti prezentovani u kamernoj sali Muzičkog centra u petak 22. novembra, kao i izloženi u holu u okviru izložbe. Prezentacija svakog nominovanog projekta trajaće max 5min.  

Žiri zadržava pravo da ne dodijeli nagradu u nekoj od kategorija, ali i da uspostavi posebne nagrade i priznanja.

Štampu materijala i pripremu izložbe vrši organizacioni odbor Dana arhitekture, ispred Strukovne komore arhitekata IKCG.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021