Oglas za uspostavljanje rostera inženjera za podršku sprovođenju Programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima
19.04.2024

Ministarstvo energetike i rudarstva je u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i uz tehničku podršku UNDP pripremilo Program za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Svrha Programa je da se domaćinstvima obezbijedi bespovratna podrška za pokrivanje dijela troškova za investicije u unapređenje energetske efikasnosti.

Programom je predviđeno uspostavljanje finansijskog mehanizma za poboljšanja energetske efikasnosti i povećanja upotrebe dostupnih izvora obnovljive energije od strane domaćinstava, a što će doprinijeti daljem razvoju zelene ekonomije. Kroz predmetni Program doprinosi se smanjenju potrošnje energije i pratećih troškova, smanjenju energetskog intenziteta, smanjenju emisija ugljen dioksida, boljem korišćenju resursa, unapređenju nivoa komfora u stambenim objektima, zapošljavanju domaće radne snage, te poboljšanjem kvaliteta vazduha i smanjenju negativnog uticaja na zdravlje ljudi.

Shodno prethodno navedenom, UNDP je objavio oglas za uspostavljanje rostera inženjera koji će biti podrška u sprovođenju Programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima. 

Više informacija na linku:  https://jobs.undp.org/cj_view_job.cfm?cur_job_id=115966 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021