Svečano obilježen Dan INŽENJERSKE KOMORE CRNE GORE
16.11.2016

Povodom 15 godina postojanja i rada Inženjerske komore Crne Gore, 04. novembra 2016. godine, svečano je obilježen "DAN INŽENJERSKE KOMORE CRNE GORE".

Među brojnim zvanicama, svačanosti su prisustvovali i Mirko Orešković, predstavnik Evropskog savjeta inženjerskih komora i koordinator Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju, Zvonimir Sever, predsjednik Hrvatske komore građevinskih inženjera, Željko Matić, predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotenike.

Tradicionalno su dodijeljene godišnje nagrade za postignute značajne rezultate na stručnom ili naučnom planu mr Nikoli Lukoviću, dipl.inž.građ, Srđanu Lakoviću, dipl.inž.el, Žarku Pajoviću, dipl.inž.maš. i prof. dr Refiku Zejniloviću, dipl.inž.hem. koji su dali i poseban doprinos u radu i razvoju Komore.
 

Mr Nikola Luković, dipl.inž.građ., Godišnju nagaradu IKCG dobio je za izradu Glavnog projekta Karting centra “Podgorica”, Srđan Laković, dipl.inž.el, Godišnju nagradu IKCG dobio je za rukovođenje izvođenjem radova elektroinstalacija slabe struje, za objekat Eko zgrada Ujedinjenih nacija u Podgorici, Žarko Pajović, dipl.inž.maš, Godišnju nagradu dobio je kao vodeći i odgovorni projektant mašinskih instalacija, uređaja i postrojenja za objekte obuhvaćene projektom: Detaljni energetski pregled i projektovanje Dječije bolnice i Instituta za bolesti djece u Kliničkom centru Crne Gore, dok je prof. dr Refik Zejnilović, dipl.inž.hem, Godišnju nagradu Komore dobio za projekat - Sistem za prečišćavanje otpadnih voda i rekonstrukcija hidrotehničkih instalacija (I faza) na teritoriji Podgorice.

Ove godine izostala je Nagrada za životno djelo, a Strukovna komora arhitekata nije imala svog kandidata za Godišnju nagradu. U ime laureata, prisutnima se obratio Srđan Laković.


Fotografije sa svečanosti možete naći na linku GALERIJA.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021