Stručni skup „BIM – Building Information Modeling (Informaciono Modelovanje Zgrada)“
16.03.2017

Strukovna komora arhitekata, u saradnji sa kompanijom "HICAD" d.o.o. iz Novog Sada, organizuje Stručni skup pod nazivom BIM –Building Information Modeling (Informaciono Modelovanje Zgrada)“.

Stručni skup će se održati u četvrtak 23.03.2017. godine, sa početkom u 12 časova, u sali "Verde" - Hotel Verde, Donja Gorica bb, u Podgorici, sa sljedećim sadržajem:

 

 

  •  Što BIM?                                                                             45 min.                 

 

 

             /Osnovne informacije o BIM-u, istorija, trenutni status, aspekti, alati.../

  • Uloga arhitekte u BIM-u                                                      60 min.                 

           /Kako izgleda posao arhitekte u BIM okruženju/

  • BIM u Crnoj Gori                                                                 45min.                 

           /Prikaz nekoliko projekata iz Crne Gore/

 

BIM –Building Information Modeling (Informaciono Modelovanje Zgrada) je revolucionaran sistem rada i način razmene informacija u građevinarstvu koji je od velikog značaja za ovu granu industrije. BIM je sveobuhvatan i utiče na sve aspekte, učesnike i faze građevinarstva. Ovaj rad daje osnovne informacije o BIM tehnologiji, istoriji i razvoju, o tome kako razni korisnici upotrebljavaju ovu tehnologiju, aktuelnim aktivnostima i vodećim organizacijama koje se ovom tehnologijom bave u svijetu, kao i potencijalima ove tehnologije za lokalnu građevinsku industriju.


Pozivamo sve zainteresovane članove Strukovne komore arhitekata, ali i ostalih strukovnih zvanja, da prisustvuju pomenutom Stručnom skupu.

Učestvovanje na prezentaciji je besplatno, a svoj dolazak svi zainteresovani mogu prijaviti najkasnije tri dana prije održavanja putem online prijave ili na e-mail: ivanadobrkovic@gmail.com.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021