Spisak polaznika koji su uspješno prošli naprednu BIM obuku softvera Archicad
23.05.2024

Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo Spisak učesnika koji su uspješno završili naprednu BIM obuku softvera Archicad.

Obuka je obuhvatila veze sa apsolutnim koordinatama i georeferenciranje, te najispravnije i najjednostavnije metode rada koje mogu prilagoditi potrebama svojih saradnika. Takođe, učesnici su naučili šta je IFC, kako i kada ga koristiti, te kako prenijeti podatke iz Archicad-a u druge softvere kao što su Revit, Tower, Bexel Manager i ArchGIS.

Kroz obuku su stekli znanje o prednostima kreiranja BIM modela u Archicad-u i mogućnostima saradnje sa drugim strukama, kao i opcijama koje ubrzavaju proces modelovanja. Posebna pažnja posvećena je radu sa modulima, uključujući ‘Iceberg metodu’ koja olakšava rad na zgradama sa većim brojem spratova kroz rad na jednom fajlu.

Učesnici su prošli kroz sve faze projektovanja, od koncepta do realizacije, koristeći kombinacije lejera i filtera za prikazivanje modela. Takođe su savladali rad sa Morph alatom od početne faze do uvoza podataka od inženjera konstrukcija i instalacija.

Naučili su primjenu sistemskog rastera, kombinacije lejera, pera i MVO, kao i primjenu filtera za renoviranje i enterijerske radove. Učesnici su se upoznali sa radom na kompleksnim profilima, kreiranjem offset modifiera, zidnim zavesama, ravnim krovovima i izradom detalja, te kako eksportovati fajlove u različitim formatima.

Obuka je takođe obuhvatila upravljanje Layout book-om i pripremu za štampu, omogućavajući učesnicima da efikasno kreiraju dokumentaciju prilagođenu potrebama projektovanja.

Ova obuka omogućila je učesnicima da prošire svoja znanja i sposobnosti, čineći ih spremnim za nove izazove i projekte u arhitektonskoj industriji.

Ovi sertifikovani stručnjaci sada su opremljeni naprednim znanjima i vještinama koje će im omogućiti da podignu svoje projekte na viši nivo, koristeći sve prednosti koje Archicad pruža.

Čestitamo svim učesnicima na postignutom uspjehu!

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021