Obilježavanje Dana Komore
04.11.2013

 

Povodom obilježavanja dvanaest godina postojanja, Inženjerska komora Crne Gore je 31. oktobra 2013. godine upriličila prigodnu svečanost. Zvanice su imale priliku da se upoznaju sa nagrađenim radovima u okviru organizovane izložbe uoči zvaničnog dijela programa.

Nagrada za životno djelo Inzenjerske komore, kao najvece priznanje koje Komora dodjeljuje svojim članovima za značajna ostvarenja i postignuti doprinos razvoju i unaprjeđenju profesionalne djelatnosti u oblasti uređenja prostora i izgradnje objekata, ove godine pripala je Prof. dr Petru Đuranoviću, diplomiranom građevinskom inženjeru.

 

Imajući u vdu značajne rezultate koje su naši inženjeri ostvarili na stručnom i naučnom planu, istovremeno pružajući poseban doprinos radu i razvoju Inženjerske komore, na svečanosti su uručena, sad već tradicionalno, priznanja u vidu nagrada za životno djelo kao i godišnjih nagrada. Ovogodišnji laureati godišnjih nagarda za ostvarene rezultate u struci iz oblasti uređenja prostora i izgradnje objekata u 2012. godini su: Mr Ana Mišurović, specijalista toksikološke hemije, Mr Nikola Novaković, diplomirani inženjer ahitekture, Dejan Đurović, diplomirani inženjer građevinasrtva, Dr Uroš Karadžić, diplomirani inženjer mašinstva i Ljubiša Bošković, diplomirani inženjer mašinstva, kao i Šeljko Redžepagić, diplomirani inženjer elektrotehnike.

 

Ove godine dodijeljeno je posebno priznanje - zvanje počasnog člana Komore, kao izraz respekta Inženjerske komore prema ostvarenim zaslugama u afirmaciji Komore u zemlji i inostranstvu, kao i prema ukupnom doprinosu radu i razvoju ove institucije.

Počasni članovi Komore su:

Profesor emeritus doktor Arsenije Vujović, diplomirani građevinski inženjer, jedan od utemeljivača i prvi predsjednik Komore, koji je tu funkciju obavljao u periodu od 2001. do 2004. godine.

Slobodan Keković, diplomirani građevinski inženjer, koji je bio predsjednik Komore u periodu od 2004. do 2005. godine,

Mr Milojica Zindović, diplomirani inženjer mašinstva, koji je rukovodio Komorom od 2005. do 2008. godine i

Arh. Ljubo Dušanov Stjepčević, predsjednik Komore od 2008. do 2012. godine.
Prof.dr Milinko Šaranović, diplomirani inženjer elektrotehnike, 
Dragutin-Danjo Radović, diplomirani inženjer elektrotehnike, 
Prof.dr Mitar Čvorović, diplomirani inženjer geodezije, 
dr Miodrag Gomilanović, diplomirani inženjer rudarstva, 
Veljko Belada, diplomirani građevinski inženjer, 
prof. Božidar Pavićević, diplomirani građevinski inženjer, 
prof.dr Božidar Milić, diplomirani inženjer arhitekture, 
i Pavle Popović, diplomirani inženjer arhitekture.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021