Prva međunarodno naučno – stručna konferencija: Savremeno održavanje puteva
14.11.2013

Udruženje poslodavaca putne privrede „Putar“ i JP „Putevi Srbije“, organizovali su Prvu međunarodnu naučno – stručnu konferenciju „Savremeno održavanje puteva“, koja je održana od 07. do 09. novembra 2013. godine u Aranđelovcu.

 

 

 

Cilj konferencije je bio da se izlože tekući problemi u održavanju i rehabilitaciji putne mreže u okruženju, kao i predlozi za poboljšanje i širenje mreže puteva radi stimulisanja ekonomskog oporavka. Poseban osvrt je dat na način obezbjeđenja stabilnog izvora finansiranja koji bi omogućio održavanje državnih puteva I i II reda, očuvanje njihovih vrijednosti i poboljšanje bezbjednosti saobraćaja.

 

Na Konferenciji je bilo prisutno oko 300 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Mađarske, Holandije i Crne Gore. 

 

Predstavnici Inženjerske komore Crne Gore, aktivno su učestvovali u radu Konferencije, na način što su izložili tekuću problematiku vezano za stanje putne mreže u Crnoj Gori, redovno i investiciono održavanje puteva i način finansiranja istog.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021