Naučna tribina: OBRAZOVANJE INŽENJERSKOG KADRA U CRNOJ GORI
19.11.2013

Akademija inženjerskih nauka Crne Gore u saradnji sa Inženjerskom komorom Crne Gore, organizuje naučnu tribinu na temu: OBRAZOVANJE  INŽENJERSKOG KADRA U CRNOJ GORI.

Tribina će biti održana u srijedu 11. decembra 2013. godine, sa početkom u 10 časova, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore.

 

Akademija inženjerskih nauka Crne Gore ima u programu svoje Naučne tribine održavanje više naučnih skupova, koji se odnose na tehničko-tehnološki razvoj naše zemlje. Jedan od njih je Obrazovanje i uloga inženjerskog kadra u Crnoj Gori.

Uvodna izlaganja, referati i diskusije, treba da doprinesu sagledavanju stanja i problematike u obrazovanju inženjerskog kadra i njegove uloge u tehničko-tehnološkom razvoju Crne Gore, sa kritičkim osvrtom i mogućim prijedlozima i preporukama, za sveukupno unapređenje obrazovanja i uloge inženjerskog kadra. Poseban osvrt treba učiniti na primjenu Bolonjske deklaracije, u obrazovnom procesu inženjerskog kadra, u tehničkim disciplinama, koje se izučavaju u Crnoj Gori, kao i da se sagleda potreba i dalji pravci prilagođavanja obrazovanja inženjerskog kadra savremenim tehničko-tehnološkim procesima i potrebama Crne Gore u svim tehničkim disciplinama. Isto tako, potrebno je sagledati i ulogu inženjerskog kadra u procesu tehničko-tehnološkog razvoja u Crnoj Gori, kako sa stanovišta potreba programiranog tehničko-tehnološkog razvoja Crne Gore, tako i sa stanovišta dosadašnje uloge inženjerskog kadra u tehničko-tehnološkom razvoju naše zemlje.

Akademija će, na bazi podnijetih referata i diskusija oformiti prijedloge i preporuke, koje će, zajedno sa uvodnim izlaganjima, referatima i autorizovanim diskusijama, publikovati i dostaviti nadležnim organima.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021