Dan inženjera IZS
22.11.2013

U Mariboru/Slovenija 14. novembra 2013. godine organizovan je Dan inženjera pod pokroviteljstvom Inženjerske komore Slovenije (IZS). Ključna tema ovogodišnjeg okupljanja bila je povećana uloga inženjera u cilju smanjenja troškova investicija. Inženjeri su razgovarali o tome kako krizu preokrenuti u svoju korist te identifikovati profesionalne i poslovne mogućnosti za sebe, kako bi opravdali očekivanja investitora i pružili dodatnu vrijednost za inženjerske usluge.

 

 

Jedan od ključnih zaključaka bio je da je ulaganje u razvoj temelj za postizanje većeg privrednog napretka kako u Sloveniji tako i u drugim zemljama okruženja.

 

Predsjednik IZS gospodin Črtomir Remec istakao je da je kriza prilika za kvalitetne i sposobne inženjere. Moramo raditi i investirati u razvoj i modernizaciju željezničke mreže, luka, zračnih luka i logističkih centara, vodu, vjetar i geotermalne energije, kao i ruralni turizam te planinska skijališta, između ostalog, poručio je Remec.

 

U okviru Dana inženjera dodijeljene su i nagrade Inženjerske komore Slovenije eminentnim inženjerima. Nagradu počasnog člana IZS dobio je predsjednik Izvršnog odbora Strukovne komore arhitekata, Arh. Ljubo Dušanov Stjepčević.

 

KRATKA BIOGRAFIJA Arh. Ljuba Dušanovog Stjepčevića

 


 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021