Prezentacija proizvodnog programa kompanije Kingspan Group PLC
15.04.2014

U srijedu, 16. aprila, 12:30 časova, Kingspan d.o.o, u saradnji sa Strukovnom komorom arhitekata IKCG i Savezom arhitekata Crne Gore, organizuje  prezentaciju proizvodnog programa kompanije Kingspan Group PLC, u prostorijama hotela “Podgorica”, u ul. Svetlane Kane Radevic br.1, u Podgorici.

 

 

 

Kingspan d.o.o. Beograd je dio poslovne grupe Kingspan Group PLC, koja zauzima vodeći položaj u svijetu svojim projektnim rješenjima, proizvodnjom i isporukom montažnih krovnih, zidnih i fasadnih izolacionih sistema za potrebe svih sektora građevinske industrije. Izolacioni paneli u ponudi Kingspan su sa isophenic-IPN ili ispunom od mineralne vune.

 

Kingspan je lansirao novi i revolucionarni THERMALSafe kao dopunu FireSafe Isophenic (IPN) sistem sendvič panela sa visokom protivpožarnom zaštitom. THERMALSafe tehnologija se zasniva na primjeni nano čestica u ispuni Firesafe IPN-u. Na ovaj način je smanjena Lambda vrednost na nevjerovatnih 0,0202W/m2K. Kingspan paneli su optimalno rješenje za zaštitu od požara na svim tipovima objekata kao i najbolje rješenje za termoizolovanost istih. Pored THERMALSafe i Fire Safe ispune na prezentaciji će biti predstavljeni i novi proizvodi poput OPTIMO sistema fasade, X-Dek krovnih panela za velike raspone, Power panela i ostalih.

 

BENCHMARK isporučuje dizajn po mjeri i visok kvalitet usluga. Sa velikim rasponom različitih arhitektonskih  rješenja za zidove mogu se izgraditi izuzetni objekti različitih namjena.

 

Osnovne karakteristike Firesafe IPN
- ne gori
- ne širi plamen
- redukovana emisija dima u požaru
- dvostruko bolja termička izolacija u odnosu na panele s kamenom vunom
- dvostruko manja masa u odnosu na panele s kamenom vunom
- osjetno jeftiniji od panela s kamenom vunom

 

U skladu sa vrhunskim karakteristikama, IPN paneli zadovoljavaju uslove za najzahtjevniji sertifikat Factory Mutual (SAD), kao i domaće sertifikate izdate od nadležne institucije IMS-a.

 

Kingspan, sa svojim mnogobrojnim fabrikama širom svijeta na svim kontinentima i prodajom od 40 miliona kvadratnih metara panela godišnje, spada u najveće proizvođače sendvič panela na svijetu.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021