LEED®edukacije profesionalaca
30.06.2014

Kompanija ENERGO je vodeća konsultantska kuća u zemljama regiona koja se bavi projektovanjem i sertifikacijom objekata u skladu sa LEED® protokolom. LEED rejting sistem predstavlja najpopularniji vid analize i klasifikacije Zelene gradnje i do sada je primijenjen u 134 zemlje širom svijeta.

 

U svojstvu Education Partner-a Savjeta Zelene gradnje SAD, tvorca LEED® protokola, Energo će održati dvodnevnu seriju Kurseva iz oblasti Zelene gradnje, tačnije LEED®edukacije profesionalaca u Crnoj Gori, u septembru ove godine.

 

LEED®v4, predstavlja najnoviju verziju rejting sistema Američkog savjeta Zelene gradnje (USGBC®) za sertifikaciju objekata. Nova verzija, LEED®v4, je obrazovana da na promišljen način sprovede svaki dio projekta i omogući ispunjenje svake inovacije tokom životnog ciklusa jedne zgrade, sa ciljem da unaprijedi način na koji projektantske strane razmišljaju, međusobno integrišu, projektuju i grade, a sa krajnjim ciljem zaštite životne sredine i usvajanja energetski efikasne prakse.

Ovoga puta članovi Inženjerske Komore Crne Gore imaće određeni popust na učešće, kako bi Kurseve učinili pristupačnijim svima koji su za njih zainteresovani.

Detaljnije informacije o obuci biće blagovremeno postavljene.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021