Stručni skup iz oblasti obnovljivih izvora energije
20.10.2014

Inženjerska komora Crne Gore - Strukovna komora mašinskih inženjera Vas poziva na Stručni skup iz oblasti obnovljivih izvora energije koji će se organizovati  u Hotelu “Premier”, Congress Center, Sala "Podgorica", 28.oktobara 2014. godine, pod nazivom:  IZVEDENI OBJEKTI OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U CRNOJ GORI.

 

Stručni skup je organizovan kao prilika za okupljanje i razmjenu znanja, iskustava i mišljenja svih koji se bave obnovljivim izvorima energije i koji su profesionalno angažovani ili su povezani sa ovom oblašću, kao što su naučni radnici, istraživači, konstruktori, studenti, projektanti, izvođači radova, investitori, predstavnici proizvođača opreme za obnovljive izvore energije, državni službenici iz oblasti izgradnje objekata i zaštite životne sredine iz Crne Gore i inostranstva. Akcenat ovoga stručnog skupa je stavljen na primjere izvedenih objekata obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori.

 

Ciljevi skupa su:
– obezbjeđivanje stručnosti članova Komore u cilju napretka i popularizacije inženjerske djelatnosti u Crnoj Gori;
– uspostavljanje saradnje sa sličnim strukovnim organizacijama inostranstvu;
– saradnja sa strukovnim organizacijama i državnim institucijama u izradi i donošenju propisa koji se tiču oblasti obnovljivih izvora energije;
– očuvanja čovjekove okoline i smanjenja uticaja na globalne klimatske promjene;
– povećanja energetske efikasnosti, racionalne potrošnje i uštede energije;
– praćenja razvoja tehnike i tehnologije;

 

Na Stručnom skupu biće predstavljeni primjeri dobre prakse tj. prikazi nekih izvedenih projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori i to:
– primjeri izgrađenih objekata malih i mikro hidroelektrana;
– primjeri izvedenih projekata solarnih on-grid i off-grid elektrana,
– primjer korišćenja solarne i geotermalne energije.

 

 

POZIVNICA ZA SKUP

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021