Proslava DANA KOMORE
03.11.2014

U četvrtak 30. novembra 2014. godine, organizovana je svečana proslava trinaest godina postojanja i rada Inženjerske komore Crne Gore. Ceremoniji su prisustvovale relevatne zvanice iz zemlje i inostranstva, među kojima i gospodin Ivan Brajović, ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, gospodin Črtomir Remec, predsjednik Evropskog savjeta inženjerskih komora i predsjednik Inžinirske zbornice Slovenije, zatim predsjednik Inženjerske komore Srbije gospodin Milovan Glavonjić, Prof. dr Dragoslav Šumarac Potpredsjednik Evropskog savjeta inženjerskih komora i predsjednik Skupštine Inženjerske komore Srbije, te gospodin Blaško Dimitrov, predsjednik Komore na ovlasteni arhitekti i ovlasteni inženeri na Makedonija, kao i mnogi drugi.

 

 

Nagradu za životno djelo, koju Inženjerska komora Crne Gore dodjeljuje za ostvarene rezultate u struci, u oblasti uređenja prostora i izgradnje objekata, dobio je prof. dr Janko Janković, diplomirani inženjer elektrotehnike, koji je u svom obraćanju pozdravio prisutne i prenio zahvalnost za pomenuto priznanje.

 

Ovogodišnji laureati godišnjih nagrada za ostvarene rezultate u struci iz oblasti uređenja prostora i izgradnje objekata su:

 

  • Milan Krstić, diplomirani inženjer građevinarstva

 

  • Miodrag Macanović, diplomirani inženjer mašinstva.

 

Tradicionalna proslava Dana Komore bila je povod da se dobitnicima ovogodišnjih nagrada dodjele posebna priznanja za rezultate postognute u struci. Tim povodom uručene su plakete za imenovanje počasnih članova:

 

  • Gospodinu Peru Vukčeviću, diplomiranom inženjeru arhitekture,
  • Gospodinu Aleksandru-Saši Brajoviću, diplomiranom inženjeru građevinarstva,
  • Gospodinu Prof. dr Radanu Durkoviću, diplomiranom inženjeru mašinstva,
  • Gospodinu Prof. dr Refiku Zejniloviću, diplomiranom inženjeru hemije.

 

U okviru zvaničnog dijela proslave uručene su i stipendije ovogodišnjim dobitnicima. Stipendije su dobili:

  • Dušan Đurović, student specijalističkih studija na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, sa ostvarenim prosjekom 9,92;
  • Nađa Macanović, studentkinja specijalističkih studija na Građevinskom fakultetu u Podgorici, sa ostvarenim prosjekom 9,33;
  • Dušan Vućić, student akademskih magistarskih studija na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, sa ostvarenim prosjekom 9,95;
  • Rade Grujičić, student akademskih magistarskih studija na Mašinskom fakultetu u Podgorici, sa ostvarenim prosjekom 9,98.

 

Fotogafije sa Dana Komore možete pogledati na linku GALERIJA.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021