Konferencija o uspostavljanju Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa
01.12.2014

Kao članica Ujedinjenih nacija, Crna Gora je u obavezi da uspostavi Nacionalnu platformu za smanjenje rizika od katastrofa, u skladu sa pet prioriteta djelovanja i tri osnovna cilja koji se žele postići Hyogo okvirnim planom za djelovanje 2005-2015.godine.

 

Nacionalne platforme mogu se objasniti kao forumi ili sistemi za usaglašavnje stavova o potrebi: djelovanja u smanjenu rizika od katastrofa, procjenjivanja opasnoti, usaglašavanja aktivnosti i dostizanja najkvalitetnijeg odgovora na prijetnje i rizike od katastrofa na nacionalnom nivou, posebno u segmentu smanjenja rizika od katastrofa.

 

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz podršku inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE) i Regionalne kancelarije Ujedinjenih nacija za smanjenje rizika od katastrofa u Evropi (UNISDR), uspostaviće Nacionalnu platformu za smanjenje rizika od katastrofa, na konferenciji koja će se održati, dana 16.decembra 2014. godine, u Podgorici.

 

Pozivaju se zainteresovani da učestvuju na konferenciji o uspostavljanju Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa, koja će se održati dana 16. decembra 2014. godine, sa početkom u 9 časova, u „Staroj zgradi“ Vlade Crne Gore, Ulica Jovana Tomaševića bb, Podgorica.

 

Molimo Vas da potvrdu o Vašem prisustvu na konferenciji dostavite, najkasnije do 10. decembra 2014. godine na mail: slavka.miletic@mup.gov.me. Kontakt osoba mr Ljuban Tmušić (ljuban.tmusic@mup.gov.me. i mob.tel. 067 9 112 005)

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021