POZIV ZA SAVJETOVANJE: SAOBRAĆAJNE NEZGODE
05.03.2015

Savetovanje će se održati u Kongresnoj dvorani hotela „Čigota“ na Zlatiboru, u vremenu, 14 - 16. maja 2015. godine. Početak rada Savetovanja je 14. maja (četvrtak) u 10 časova, a kraj 16. maja u 12 časova.

 

 

Prošlo je skoro 9 godina od održavanja prvog Savetovanje na temu „Saobraćajne nezgode“, gde su autori prezentovali stručne i naučne radove iz oblasti koje su u direktnoj, ili indirektnoj, vezi sa uzrokom, tokom i posledicama saobraćajnih nezgoda:


- osiguranja motornih vozila,
- procene šteta na motornim vozilima,
- veštačenja saobraćajnih nezgoda,
- transporta robe i putnika,
- zastupanja na sudu (pravni aspekt), kao i
- obrazovanja i osposobljavanja kadrova.


Tada je postavljen cilj Savetovanja da se, plenumski, kroz naučnu i stručnu raspravu učesnika Savetovanja, dođe do novih saznanja i dostignuća koji bi doprineli uspešnijem radu i rešavanju problema iz navedenih oblasti.


Od tada do danas, održano je osam savetovanja sa istom tematikom na kojima je prezentovano više od 300 stručnih i naučnih radova koji su sabrani u 8 zbornika radova. Na taj način je obogaćena stručna literatura iz navedenih oblasti, veoma kvalitetnim, stručnim i naučnim radovima sa aktuelnom tematikom gde je, u najvećem broju radova, zastupljen savremeni, multidisciplinarni, pristup u sagledavanju i rešavanju problema, kao i u osavremenjavanju načina rada u navedenim oblastima.

 

Više o Savjetovanju u prilogu

 

 

 

 

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021