III Dan inženjera
06.03.2015

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore danas je svečano otvoren 3. Dan inženjera, u organizaciji BEST Podgorica. Uoči ceremonije otvaranja, Inženjerskoj komori Crne Gore uručena je plaketa zahvalnosti za saradnju i doprinos ovom događaju.

 

 

„Dani inženjera“, sada već tradicionalno, predstavlja takmičenje koje okuplja studente sa tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta. U toku trodnevnog takmičenja koje će se održati 6.03 – 08.03, studenti će imati priliku da pokažu svoje sposobnosti i znanje u praksi, da međusobno sarađuju, razmjenjuju ideje, podstaknu timski duh, i kreativnost rešavajući zadati problem u ograničenom vremenskom roku.

 

Pobjednici lokalnog EBEC takmičenja, idu dalje na regionalno takmičenje EBEC Balkan u maju, koje se ove godine održava u Beogradu, a dalji uspjesi ih vode do finalnog dijela takmičenja EBEC finale u Portu, Portugal. U toku poslednje dvije godine, pobjednici evropskog EBEC-a se šalju i na svjetsko inženjersko takmičenje koje se, tradicionalno, održava u Kanadi.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021