ORIS - arhitektonski kongres
27.04.2015

Obavještavamo Vas da će se u Oris Kući arhitekture, u utorak, 28.4.2015. u 9.30 sati održati arhitektonski kongres u okviru WOODDAYS u Zagrebu.

 

Domaći i međunarodni arhitekti će predstaviti najpoznatije primjere suvremene arhitekture u drvetu: Saša Begović (Studio 3LHD, Zagreb) govorit će o održivosti i o gradnji drvetom u Hrvatskoj; talijanski arhitekt Giorgio Volpe (Studio Giorgio Volpe, Bologna) predstavit će svoj projekt u ulici Via Podgora u Bologni, gdje je stara poštanska skladišna hala pretvorena u 24 stana; o temi energetska učinkovitost u novogradnji i pri sanacijama bit će govora u predavanju Wernera Nussmüllera (Nussmüller Architekten ZT GmbH, Graz), a Peter Rijavec (Arhi-tura, Ljubljana) u svom se predavanju posvećuje temi javni drveni objekti u urbanom okruženju.

 

 

Arhitektonski kongres i Stručni dijalog, održan 22.4., program su u okviru manifestacije WOODDAYS, u čijem je središtu mobilna izložba u drvenom kontejneru, nazvana WOODBOX. WOODBOX se od 22.-28. travnja zaustavlja na Trgu bana Josipa Jelačića. Tom prilikom izlaže se 50 arhitektonskih projekata, koji predstavljaju urbanu arhitekturu u drvetu. WOODBOX od početka 2014 putuje kroz europske metropole, a izložbu je 2014 godine obišlo 17.000 posjetitelja u šest gradova.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021