Seminar: Metoda realnih opcija U PROCJENI NEKRETNINA KOJE GENERIŠU PRIHOD
29.05.2015

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, organizuje seminar na temu: METODA REALNIH OPCIJA U PROCJENI NEKRETNINA KOJE GENERIŠU PRIHOD- Od metode Diskontovanog novčanog toka do Realnih opcija-

 

Predavač: Prof.dr Maurizio D'Amato, FRICS, REV

 


PROGRAM:

 

  • Nakon kratkog uvoda u metodu Diskontovanog novčanog toka, biće istaknuti određeni problemi koji se javljaju tokom primjene ovog postupka.
  • Potom slijedi kratak uvod u primjenu metode Realnih opcija za procjenu vrijednosti nekretnina.
  • Daće se i objasniti razlika između vrijednosti tradicionalnog DNT i vrijednosti realne opcije.
  • Tokom predavanja će biti predstavljen i prodiskutovan jedan stvarni slučaj kao primjer za primjenu metode realnih opcija.
  • Nakon izlaganja, predviđena je diskusija.

 
Jednodnevni seminar će biti održan 24.06.2015, u sali Privredne komore Crne Gore, u trajanju od 9.00-15.30 časova.


Maurizio D’Amato je profesionalni procjenjivač vrijednosti nekretnina, sa međunarodno proznatim profesionalnim kvalifikacijama REV i FRICS. Vanredni je profesor na Politehničkom Univerzitetu u Bariju, gdje predaje predmet Procjena vrijednosti nekretnina i investicije. Bio je direktor Centra za istraživanje italijanskih konsultanata za nekretnine, a trenutno vodi Centar za nekretnine na Politehnici u Bariju (Poliba centar za nekretnine).
Član je Međunarodnog centra za hipotekatni i kolateralni rizik Američkog instituta za preduzetništvo i aktivno objavljuje naučne radove u polju procjene nekretnina, modela za procjenu vrijednosti i masovnu procjenu vrijednosti. Od 2001. godine radi i na razvijanju modela za procjenu vrijednosti prinosnom metodom.

Kotizacija: 160 eura (obezbijeđeno simultano prevođenje, kao i materijal za seminar u elektronskoj formi). 

Rok za prijavu 20.06.2015.

Detaljnije informacije na sajtu: http://www.iopcg.me/.


Za prijave i informacije, možete kontaktirati na info@iopcg.me.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021