Sastanak sa predstavnicima firme Škoda Praha
24.07.2015

U četvrtak, 23.07.2015. u prostorijama Inženjerske komore  organizovan je sastanak sa predstavnicima firme Škoda Praha a.s., na kom su prisustvovali glavni inženjer projekta Jan Lávička, tehnički projekt menadžer Petr Valeš, savjetnik generalnog direktora Richard Kuba, direktor projekta Jan Vybulka, predstavnici Elektroprivrede Crne Gore, specijaliste kontrolori projekata Ivan Mrvaljević i Vladimir Vukčević i Izudin Gušmirović i Fjola Dacić. Sastanak su otvorili predstavnici Inženjerske komore: generalni sekretar Komore Svetislav Popović i viša stručna saradnica za upravni postupak Mirjana Bučan.

 

 

 

Sastanak je bio informativnog karaktera, a u cilju upoznavanja sa procedurama koje očekuju ovu firmu ukoliko se stvore neophodni uslovi za potpisivanje ugovora i realizaciju projekta drugog bloka termoelektrane u Pljevljima. Predstavnici kompanije  Škoda Praha a.s. upoznati su sa načinima priznavanja stručnih kvalifikacija, upoređivanja zakonskih normi za formalno podnošenje zahtjeva za priznavanje stručnih kvalifikacija, dok su istovremeno razgovarali i o svojim iskustavima u ovoj oblasti.

 

 

Predstavnici Komore, na liniji započete dobre saradnje,  istakli su da stoje na raspolaganju zainteresovanim stranama u pogledu pružanja svih neophodnih informacija i tehničke pomoći, a u cilju olakšavanja budućeg djelovanja kompanije Škoda Praha na području Crne Gore.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021