Izabrani ovogodišnji dobitnici godišnjih i nagrade IKCG za životno djelo
23.10.2015

U četvrtak, 22.10.2015.godine, održana je XI sjednica Skupštine Inženjerske komore Crne Gore, na kojoj su delegati, pored razmatranja tekućih pitanja, verifikovali i prijedloge ovogodišnjih dobitnika nagrada Inženjerske komore Crne Gore.

 

 

 

Tim povodom:

 

Nagrada za životno djelo IKCG za značajna ostvarenja i postignute rezultate, koji predstavljaju vidan doprinos razvoju i unaprijeđenju u oblastima uređenja prostora i izgradnje objekata, a u skladu da ustanovljenim redosljedom dodjeljivanja prema strukovnim komorama, pripadala je Mr Milojici Zindoviću, dipl.inž.maš.

 

Godišnje nagrade IKCG za dostignuća u struci iz oblasti planiranja i izgradnje objekata dobili su Prof. dr Zvonko Tomanović, dipl.inž.građ. - Strukovna komora građevinskih inženjera, mr Tanja Manojlović, dipl.inž.maš. - Strukovna komora mašinskih inženjera, Rade Dašić, dipl.inž.el. – Strukovna komora elektroinženjera i mr Slavko Hrvačević, dipl.inž.geol - Strukovna komora drugih inženjerskih struka i planera neinženjerskih struka.

 

Godišnje nagrade IKCG tradicionalno se dodjeljuju zaslužnim inženjerima – članovima Komore koji posvećeno rade na realizaciji ciljeva i zadataka iz djelokruga svoje struke. Dodjeljivanjem nagrada svojim članovima Komora ima za cilj da i dalje radi na afirmaciji dosadašnjih postignuća iz oblasti primjene ili naučno-istraživačke djelatnosti, ali i stimulisanju svojih članova za buduće angažovanje.

 

Skupština Inženjerske komore Crne Gore je, istovremeno, verifikovala i usvojila Odluku o dodjeli zvanja „Počasnog člana Komore“ koje je, ove godine, pripalo Prof. dr Milutinu Ostojiću, dipl.inž.el., kao dociranom inženjeru koji je svojim angažmanom  i radom doprinio ne samo afirmaciji već i razvoju struke.

 

Ovogodišnjim dobitnicima biće uručene prigodne povelje uoči obilježavanja četrnaest godina postojanja i rada Komore, a u okviru proslave Dana Komore planirane za petak, 30.10.2015.godine.

 

 

Proslava Dana Komore biće prilika da se uruče i stipendije IKCG ovogodišnjim dobitnicima – studentima završnih godina tehničkih fakulteta.

 

 

Fotografije sa Sjednice na linku:  GALERIJA

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021