Održan drugi sastanak radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC)
24.11.2015

U subotu, 21. novembra 2015. godine, u prostorijama Inženjerske komore Srbije u Beogradu, održan je drugi sastanak Radne grupe za implementaciju Profesionalnog usavršavanja članova Komore Evropskog savjeta inženjerskih komora (CPD of ECEC).


Teme sastanka bile su: dosadašnje sprovođenje zajedničkog evropskog programa profesionalnog usavršavanja inženjera, utvrđivanje liste predavanja za 2016. godinu i razmatranje iskustava zemalja članica Evropskog savjeta inženjerskih komora u oblasti primjene kvalifikovanog elektronskog potpisa u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola kao i u drugim sferama rada inženjera.

 



Na sastanku je zaključeno da se zajednički program profesionalnog usavršavanja uspješno sprovodi u skladu sa utvrđenim planom, da je interesovanje članova komora veoma dobro i da je sve više i predavača koji su zainteresovani da se uključe u ovaj program. Dosadašnji princip sprovođenja predavanja putem sistema webinara koji omogućava istovremeno praćenje predavanja u svim komorama članicama Evropskog saveta pokazao se kao svrsishodan sistem koji uz minimalna uložena sredstva omogućava velikom broju inženjera da učestvuje u predavanjima i dodatno se edukuje, kao i da je potrebno i dalje raditi na njegovom unaprijeđenju. Takođe je posebno istaknuta i važnost uvođenja kvalifikovanog elektronskog potpisa u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola i izražena spremnost svih komora članica Savjeta da razmjenom iskustava pomognu u implementaciji ovog postupka.

 

 

 

Sastanku su, pored predsjednika radne grupe i potpredsjednika Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC) prof. dr Dragoslava Šumarca, prisustvovali i potpredsednik Evropskog saveta inženjerskih komora Hansjörg HL. Letzner predstavnik Nacionalnog savjeta inženjera Italije, Dimče Atanasovski predstavnik Komore ovlašćenih arhitekata i građevinskih inženjera Makedonije, Biljana Šćepanović, Ljubo Dušanov Stjepčević i Svetislav Popović predstavnici Inženjerske komore Crne Gore, Astrid Nageler-Reidlinger predstavnik Savezne komore arhitekata i licenciranih inženjera konsultanata Austrije, dr Michal Minar predstavnik Slovačke komore građevinskih inženjera i dr Stefan Kinarev iz Komore inženjera za investiciono projektovanje Bugarske.

 

Na sastanku su bili prisutni i potpredsjednik Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije Latinka Obradović, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju Inženjerske komore Srbije Aleksandar Leko, Milana Milović predstavnik Komore za odnose s javnošću kao i Ivana Magdelinić, vršilac dužnosti Sekretara Komore i Branko Marković, šef Službe za informacione tehnologije Komore.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021