Značaj arhitektonskih konkursa za kvalitet prostora - panel
05.05.2016

Obavještavamo članove Inženjerske komore Crne Gore da će se u utorak, 10. maja 2016.godine, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, održati panel na temu: "Značaj arhitektonskih konkursa za kvalitet prostora" , a u sklopu programa 7. Festivala FREI 2016 (9. – 12. maj) - Hotel "Maestral"/Miločer.

 

Cilj  panela je da se kroz dijalog i diskusiju sa gostima i zainteresovanima govori o instituciji arhitektonskog konkursa, trenutnim pitanjima i problemima koji se odnose na ovaj konkurs kao i načinima prevazilaženja istih. 

 

Cilj Ministarstva održivog razvoja i turizma je da kroz arhitektonske konkurse dođe do višeg nivoa kvaliteta prostora koji nas okružuje i istovremeno utiče na razvoj arhitektonske scene i način na koji šira javnost percipira izgrađeni prostor i urbanističke i arhitektonske procese.  

 

Na panelu će govoriti Prof. Branislav Mitrović (MitArh), Dragan Lučić (Capital Estate), Đorđe Gregović (Studio Grad) i Ivan Milošević (AIM Studio), a moderator panela će biti Dijana Vučinić, Šefica Odjeljenja za razvojne projekte u urbanizmu i arhitekturi u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

 

U okviru Panela biće prezentovani i neki od najznačajnijih arhitektonskih konkursa koji su trenutno u pripremi, a koji će biti objavljeni u toku ove godine. Očekujemo vaše aktivno učešće. 

 

 

Takođe, uz panel "Značaj arhitektonskih konkursa za kvalitet prostora" 10. maja u okviru FREI-a će se održati još i predavanja: Portonovi (Jovica Mračević, Menager of Hotel&Resort Development, Portonovi), Investicioni trendovi u turizmu Crne Gore i regije (dr Sanja Čizmar, Senior Partner, Horwath HTL), Montrose Montenegro – Northstar (Marko Ćalasan, Northsar), FREI diskurs: Karakteristike investicione klime u Crnoj Gori i mogućnosti optimizacije procedura i troškova kao i panel Upravljanje destinacijom: manifestacije kao turistički proizvod.

 

Zvaničan sajt za online registraciju: http://www.freitime.com/

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021