SEMINAR: PROCJENA VRIJEDNOSTI TRŽNOG CENTRA
05.10.2016

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) organizuje cjelodnevni seminar 09.11.2016. na temu: PROCJENA VRIJEDNOSTI TRŽNOG CENTRA.


Predavač: Prof.dr Maurizio d'Amato, FRICS, REV

 



PROGRAM:

  • Karakteristike tržnih centara
  • Analiza tržišta
  • Osnove vrednovanja (tržišna i investiciona vrijednost, analiza optimalne iskorišćenosti/HABU)
  • Tehnike vrednovanja i primjena

Predavanja su predviđena u trajanju od 8 časova sa pauzom za ručak. Obezbijeđeno je simultano prevođenje sa engleskog na crnogorski jezik, kao I material za seminar u štampanoj/elektronskoj formi. Polaznici dobijaju potvrdu o učešću na seminaru koji donosi 8 peona u svrhu kontinuirane profesionalne edukacije (Continuing Professional Development - CPD). 

 
Kotizacija:

Za uplate kotizacije do 15. 10. - 100 eura, za članove IOPCG / 150 eura, za ostale zainteresovane

Za uplate kotizacije posle 15. 10. - 150 eura, za članove IOPCG / 200 eura, za ostale zainteresovane

Rok za prijavu 05.11.2016.

Detaljnije informacije na sajtu: http://www.iopcg.me/ .


Za prijave i informacije, možete kontaktirati na +382 (0) 20 634 114i info@iopcg.me .

 

Maurizio d’Amato FRICS REV je vanredni profesor na DICATECh-u, Tehnički univerzitet politehnike u Bariju, Italija, gdje predaje na predmetu Procjena vrijednosti nepokretnosti. Radio je za nekoliko banaka (Bank of Rome, Bank of Salento, Micos – Mediobanca) u sektoru za finansiranje nekretnina.  Nakon toga pristupa doktorskom programu iz domena planiranja, specijalizujući se za Metode procjene, na Politehnici u Bariju. Nakon završetka ovog programa, on je naredne tri godine radio kao profesor po ugovoru u domenu Procjene vrijednosti nepokretnosti. Tokom tog perioda, on je od  Italijanskog Nacionalnog savjeta za istraživanja (CNR) dobio subvenciju za finansiranje naučnih istraživanja, u periodu od 1997. do 1999.g. za projekte preuzete sa “University of Florida“, (Florida, Sjedinjene Američke države), a u septembru 2000. godine sa Univerziteta  ‘’ University Alicante’’ (Španija).

Godine 1999. fakultet ga je imenovao za istraživača na Univerzitetu politehnike u Bariju. On je bio naučni direktor  “Real Estate Center of Italian Association of Real Estate Counselor“ (AICI), naučni direktor i osnivač Opservatorijuma tržišta nekretnina na Univerzitetu politehnike u Bariju. U ime RvA, on je bio tehnički stručnjak za prvu shemu ISO 17024 za procjenjivače nepokretnosti u Italiji. U ime IMQ, on je ispitao ISO 17024 šeme za procjenjivače nepokretnosti. Od 2004. godine, bio je član “Royal Institution of Chartered Surveyors“, a od 2012.g., postao je Recognised European Valuer (REV) (priznati evropski procjenitelj). Godine 2016. je imenovan za počasnog člana Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore. Bio je gostujući profesor na slijedećim univerzitetima: “Belorussian State Technological University“, ‘’La Coruna’’ (Španija), ‘’Warmia and Mazury’’ (Poljska).

 

Prof. Maurizio d'Amato je bio predavač na IOPCG seminaru "Metoda realnih opcija", održanog 24.06.2015. u Podgorici.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021