Održana Izborna sjednica Skupštine Inženjerske komore Crne Gore
15.12.2016

Na sjednici Skupštine IKCG, održanoj 15.12.2016. godine, jednoglasnom odlukom delegata Skupštine IKCG, za predsjednika Inženjerske komore Crne Gore ujedno i predsjednika Upravnog odbora Komore, izabran je Boris Ostojić, dipl.inž.el.

Boris Ostojić je rođen 09.08.1972. godine u Podgorici, Crna Gora.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, juna 1998. godine, na Odsjeku za energetiku i stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike.

Nakon diplomiranja, u julu 1998. godine, zaposlio se u Elektroprivredi Crne Gore AD Nikšić i u ovoj kompaniji je radio do juna 2015. godine.Radni angažman u Elektroprivredi Crne Gore započeo je u Projektnom birou u Podgorici, gdje je radio kao inženjer pripravnik, projektant, odgovorni i vodeći projektant. U avgustu 2009. godine imenovan je za Tehničkog direktora Organizacione cjeline Elektrogradnja Podgorica. Od januara 2013. godine obavljao je funkciju Rukovodioca Sektora za održavanja u Funkcionalnoj cjelini Distribucija Podgorica. Trenutno radi na mjestu Šefa Službe za razvoj i planiranje u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu Podgorica.


Pored svih funkcija koje je obavljao u Elektroprivredi Crne Gore i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, od 2000. godine je radio i kao spoljnji saradnik u više projektantskih privrednih društava, u svojstvu projektanta elektroinstalacija jake struje.

 


Član je Inženjerske komore Crne Gore od 2004. godine.  

Član je Crnogorskog komiteta CIGRE - Međunarodnog vijeća za velike električne mreže, koja je  samostalna i dobrovoljna organizacija koja se na domaćem i međunarodnom planu bavi stručnim i naučnim pitanjima iz područja proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, proizvodnje električne opreme i problematikom elektroenergetskih sistema.



Nakon izbora, novi Predsjednik Komore se zahvalio delegatima Skupštine Komore na, kako je rekao "velikoj podršci i izboru na ovako značajnu funkciju". U svom obraćanju delegatima dalje je istakao:

 

"U ime Strukovne komore elektro inženjera, i svoje lično ime, posebno želim da se zahvalim svim strukovnim komorama na uvažavanju neformalnog principa „rotacije“, kada je u pitanju kandidovanje za funkciju predsjednika Inženjerske komore, imajući u vidu činjenicu da od osnivanja do danas jedino iz redova Strukovne komore elektro inženjera nije biran predsjednik Inženjerske komore.

 

Takođe, moram da napomenem da za razliku od nekih drugih struka oblast elektrotehnike koja se bavi uređenjem prostora i izgradnjom objekata čini samo jedan uski segment elektrotehničkih nauka, pa je samim tim zastupljenost inženjera elektrotehnike u Komori ograničena uglavnom samo na one koji se bave inženjerskom praksom u ovoj oblasti. Zbog toga među nama nema u značajnoj mjeri zastupljenih naših uvaženih profesora, koji bi, siguran sam, bili najadekvatniji reprezenti Inženjerske komore, kao što je to do sada bio uvaženi Prof. dr Branislav Glavatović.

Međutim, imajući u vidu da je Elektrotehnički fakultet najstariji tehnički fakultet u Crnoj Gori i da naša Komora ima prefiks „inženjerska“, to mi uliva određenu sigurnost da možda i jesam na pravom putu. Sve ovo zajedno kod mene izaziva osjećaj izuzetne časti, ponosa, ali i velike odgovornosti prema obavljanju visoke funkcije kakva je Predsjednik Inženjerske komore Crne Gore. Svojim radom pokušaću da dam maksimalan doprinos očuvanju dosadašnjih 15-ogodišnjih ostvarenja i unapređenja Inženjerske komore na svim poljima gdje se bude ukazala potreba. O tome koje će to aktivnosti biti odluku ćemo donositi na Upravnom odboru kroz Program rada, uvažavajući Programe rada pojedinih strukovnih komora".


Predsjednik Komore je kao vrlo bitnu istakao i saradnju sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i naglasio da će posebnu pažnju posvetiti uspostavljanju bolje komunikacije.

Pored Predsjednika, na sjednici su izabrani i ostali organi Komore.

Za predsjednika Skupštine Komore izabran je Nebojša Milošević, dipl.inž.arh., dok je za potpredsjednicu Skupštine Komore izabrana Mira Radunović, dipl.inž.el.


Verifikovani su mandati novih članova Upravnog odbora Komore:

  • Dr igbala Šabović - Kerović, dipl.inž.arh.
  • Dr Veljko Radulović, dipl.inž.arh.
  • Suzana  Lačković - Aćimić, dipl.inž.građ.
  • Slavka Žižak, dipl.inž.građ.
  • Rajko Radusinović, dipl.inž.el.
  • Srđan Laković, dipl.inž.el.
  • Borislav Dragović, dipl.inž.maš.
  • Miodrag Macanović, dipl.inž.maš.
  • Mr Slavko Hrvačević, dipl.inž.geol.
  • Velizar Čađenović, dipl.inž.zžs i zop
  • Prof. dr Radovan Bakić, dipl.geograf
  • Rade Gregović, dipl.ecc


Izvršen je i izbor Nadzornog odbora Komore u sastavu:

  • Dušan Kokić, dipl.inž.građ.- predsjednik Nadzornog odbora
  • Jasna Tičić, dipl.inž.arh.
  • Zoran Kaluđerović, dipl.inž.el.
  • Mr Tanja Gomilanović, dipl.inž.maš.
  • Mladen Plemić, dipl.inž.geod.

 

Više fotografija možete naći na linku GALERIJA.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021