POZIV PREDSJEDNIKA IZVRŠNOG ODBORA ČLANICAMA I ČLANOVIMA STRUKOVNE KOMORE INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE
13.04.2017

Poštovane koleginice i kolege, članice i članovi Strukovne komore inženjera elektrotehnike,

 

Obavještavam Vas da je Ministarstva održivog razvoja i turizma objavilo Predlog Zakona o planiranju i izgradnji.

 

Kako je za 19.04.2017. planirano održavanje Okruglog stola u Ministarstvu sa zainteresovanom javnošću, a na kojem će biti prisutni i predstavnici IKCG, molim Vas da najkasnije do 17.04.2017.godine do 24,00h, dostavite primjedbe i sugestije na ponuđeni tekst Predloga Zakona, kako bi sve primjedbe i sugestije unutar Strukovne komore pokušali da sumiramo, nakon čega bi ih, skupa sa primjedbama i sugestijama ostalih Strukovnih komora, objedinili u jedan dokument, koji bi Inženjerska komora dostavila Ministarstvu i isti obrazlagala na zakazanom Okruglom stolu.


Saglasno zaključku sa poslednje Sjednice Upravnog odbora IKCG, zajednički sastanak Upravnog odbora i predstavnika svih Strukovnih komora, na kojem bi se sumirale sve primjedbe i sugestije,  dogovoren je za 18.04.2017.godine.  

 

Predlog Zakona o planiranju i izgradnji možete naći i preuzeti sa linka Ministarstva održivog razvoja i turizma: http://www.mrt.gov.me/vijesti/171205/Predstavljen-Predlog-Zakona-o-planiranju-i-izgradnji.html .

 

Molim Vas da posebno usmjerite pažnju na Poglavlja: VII Obavljanje djelatnosti, VIII Licence, IX Inženjerska komora Crne Gore i XIII Prelazne i završne odredbe, jer će najvjerovatnije ostale Strukovne komore obratiti veću pažnju na ostala Poglavlja.

 

Primjedbe i sugestije na ponuđeni tekst Predloga Zakona dostavljati na e-mail adresu Predsjednika Izvršnog odbora Strukovne komore inženjera elektrotehnike, Željka Maraša: m.zeljko@t-com.me .

 

Ponavljam da je krajnji rok za dostavu primjedbi i sugestija 17.04.2017.godine do 24,00h.

Obzirom da se radi o krovnom Zakonu koji se tiče Inženjerske komore i svakog njenog člana, očekujem da budete aktivni po ovom obraćanju i očekujem Vaše primjedbe i sugestije.

 

Zahvaljujem svima na saradnji.

 

 

Podgorica, 13.04.2017.godine                                              PREDSJEDNIK IO SKIE

                                                                                              Željko Maraš, dipl.inž.el.

                                              

                                              

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021