POGLED 23
20.02.2018

Obavještavamo članstvo, stručnu i širu javnost da je, u izdavaštvu Inženjerske komore Crne Gore, izašao novi broj časopisa "POGLED", dvadesetreći po redu.
 

Novi broj časopisa “Pogled” otvaraju aktuelnosti iz Inženjerske komore Crne Gore – najava predstojeće Regionalne konferencije “Gradnja visokih zgrada - imperativ ili izbor” u organizaciji Strukovne komore arhitekata IKCG, koja će biti održana 28. marta 2018. u Podgorici; Izvještaj sa proslave kojom je obilježeno šesnaest godina rada IKCG, priča o ovogodišnjim stipendistima IKCG – nagrađenim studentima specijalističkih i master studija Univerziteta Crne Gore iz oblasti planiranja prostora, projektovanja i izgradnje objekata. 
 

Časopis nastavlja priča o projektima vjetroparkova u Crnoj Gori kao i redovna rubrika Pogled koja donosi pregled atraktivnih inovacija iz svih inženjerskih oblasti.


Stručni sadržaj u novom “Pogledi” donosi radove:

“Analiza problematike u korišćenju hidro potencijala i razvoja industrije cementa” koji potpisuje dr Miodrag Kaluđerović, dipl.inž.rud, “Višekriterijumsko vrednovanje tehničkih  rješenja” autora prof. dr Radana Durkovića, dipl.inž.maš, “Termotehnika u službi građevinarstva” prof. dr Mila S. Šiljaka, dipl.inž.maš. Rubrika Eksperti predstavlja rad”Otkrivanje pukotina u račvi A6 cjevovoda C3 u HE “Perućica” autora Milorada Miša Burića, Radoja Vujadinovića, Igora Kresojevića, Slaviše Đurišića, Marka Lučića.
 

Pogled u novom broju ima priču sa predstavnicima Direkcije za saobraćaj Crne Gore, koji govore o planovima za 2018. godinu – o završetku radova na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Crnoj Gori – putu Podgorica-Cetinje-Budva.
 

Novi sadržaj donosi i priču o konkursu za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje objekta CANU, razgovore sa arhitekticom Tatjanom Nikčević, arhitektom Nemanjom Mitrovićem. U okviru rubrike Portret donosimo priču o izutenom inženjeru I izumitelju iz Tivta – Matu Maroviću, vizionaru koji je zadivio svjetske naučnike. U nastavku priča o fenomenu brutalizma u arhitekturi kao i predstavljanje studije o prirodnom nasljeđu Herceg Novog.
 

Rubriku Arheotok nastavlja drugi dio priče “Po malesijskim brdima“, a sadržaj zaokružuje redovna rubrika Arhiv koja ovoga puta donosi priču o Zakonima o planiranju i građenju.


Kao i sve prethodne brojeve, i novi broj časopisa "Pogled" možete preuzeti u prostorijama Komore. Elektronska verzija časopisa dostupna je na linku "POGLED 23".

 

I ovog puta pozivamo zainteresovana privredna društva, licencirana od strane IKCG, da na e-mail ing.komora@t-com.me pošalju tačnu adresu, kako bi Stručna služba Komore časopis "Pogled" mogla uputiti poštom na datu adresu.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021