Redovna proljećna sjednica IIRS u Podgorici
23.03.2018

U organizaciji Inženjerske komore Crne Gore, 11. aprila 2018 godine, u hotelu Best Western Premier – sala: „810“, u Podgorici, održaće se redovana proljećna sjednica Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju. 

Odluka o ustanovljavanju i pokretanju Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju potpisana je 16. novembra 2012. godine u Beču, od strane predstavnika Inženjerske komore Crne Gore, Inženjerske komore Srbije, Komore ovlašćenih arhitekata i inženjera Makedonije, Inženjerske komore Slovenije te Hrvatske komore građevinskih inženjera.


Do danas je Inženjerska inicijativa ostala dosljedna utvrđenim ciljevima, među kojima su, kao primarni, prepoznati: unapređenje društvenog i stručnog autoriteta ovlašćenih inženjera kao i podizanje svijesti javnosti o njihovom značaju i doprinosu opštem društvenom i ekonomskom napretku i održivom razvoju. Predstavnici IIRS zajedničkim naporima, u okviru redovnih sastanaka koji se odžavaju minimum jednom u pola godine, rade na stvaranju opštih uslova i pravila za sprovodjenje inženjerskih usluga.

Na predstojećem sastanku u Podgorici staviće se naglasak na rezultate u implementaciji pokrenutih projekata kakvi su, između ostalih: Projekat obrazovne kvalifikacije i međusobna ekvivalencija inženjerskih ovlašćenja u zemljama članica IIRS-a, Projekat harmonizacije zakona i prava, Projekat odnosa kvaliteta i tržišne vrijednosti ponuđene i izvršene inženјerske usluge i drugi. Tema od posebnog značaja, koja će biti akcentovana, odnosi se na perspektivu Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju u svijetlu aktuelnog stanja unutar pojedinih komora članica.

 

ODLUKA O OSNIVANJU IIRS

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021