Informacija o posjeti predstavnika IKCG gradilištima Luštica bay i Lazaret
12.07.2018

Članovi Uređivačkog odbora: Doc. dr Željka Radovanović, Vladimir Slavić, Velizar Čađenović i Bogdan Cvjetković, zajedno sa v.d. Generalnim sekretarom, Mirjanom Bučan, boravili su dana 11.07.2018.godine, u jednodnevnoj,  stručnoj posjeti gradilištima Luštica Bay i Lazaret.

 

Od strane predstavnika kompanije „Luštica Development a.d.“ i predstavnika gradilišta Lazaret u Meljinama, posjetioci su upoznati sa projektima i izvedenim stanjem. Delegacija je sprovedena kroz kompletna gradilišta i upoznata sa realizovanim objektima i primjenjenim tehnologijama građenja. Posebno interesovanje je bilo na projekat izgradnje golf terena, budući da je riječ o prvom takvom projektu na teritoriji Crne Gore i bližeg okruženja.

 

 

"Luštica development AD" osnovana je 2008 godine kao "joint venture" između Orascom development Ltd (90%) i Vlade Crne Gore (10%). Ova kompanija nalazi se iza projekta Luštica Bay koji predstavlja najveću investiciju u Crnoj Gori (1,1 milijardu eura), koja će nakon realizacije imati kapacitet od preko 1.500 apartmana, vila, hotela, marina te golf terena, škole i zdrastvenih ustanova.

 

 

 

Detaljne informacije o realizaciji navedenih projekata biće objavljene u narednim izdanjima časopisa „Pogled“.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021