PREDSTAVNICI STRUKOVNE KOMORE ELEKTRO INŽENJERA IKCG UĆESTVOVAO NA „ADRIA SECURITY SUMMIT 2018“, Ljubljana, 12.-14.09.2018.
27.11.2018

Na poziv gospodina Mahira Hodžića, predsjednika Organizacionog odbora, na manifestaciji „Adria Security Summit 2018 Powered by Intersec“ u Ljubljani, po odluci Izvršnog odbora SKEI, učestvovali su Predsjednik SKEI Željko Maraš i član IO SKEI Srđan Laković.

 

 

Manifestacija je održana u trajanju od 12.09.-14.09.2018.godine, a 15.09.2018. organizovan je obilazak grada Ljubljane i razgovori delegacije SKEI IKCG sa predstavnicima Organizacionog odbora.

 

Dana 13.09.2018. u sali GR-Ljubljana Exhibition and Convention Centra u Ljubljani, održano je svečano otvaranje manifestacije, kojem su prisustvovali članovi komora, uglavnom iz oblasti obezbjeđenja i zaštite objekata i lica, iz gotovo svih zemalja regiona, kao i predstavnici više od 70 kompanija koje su imale svoje štandove u izložbenom dijelu programa.

 

 

Tom prilikom, na poziv Organizacionog tima Manifestacije, predsjednik SKEI Željko Maraš je imao priliku da se prigodnim govorom obrati prisutnima na svečanom otvaranju Manifestacije. Njegovo obraćanje se odnosilo na značaj projektovanja, izvođenja i primjene sistema zaštite u objektima, kao i pitanjima privatne sigurnosti u Crnoj Gori i svijetu, te  značaja uspostavljanja regionalne saradnje u ovoj oblasti i praćenja propisa EU. Osim njega, u uvodnim obraćanjima, prigodne govore su održali i gospodin Branko Slak, predsjednik Komore za razvoj Slovenske privatne sigurnosti, koja je i domaćin ovogodišnje manifestacije i gospodin Mahir Hodžić, predsjednik Organizacionog odbora Adria Security Summita 2018.

 

Adria Security Summit je vodeća godišnja konferencija i izložba industrije sigurnosnih sistema i opreme iz ove oblasti u Jadranskoj regiji.

 

Teme o kojima se raspravljalo na manifestaciji, tiču se zaštite infrastrukture i objekata, sigurnosti zaposlenih i korisnika usluga, sprječavanja gubitka podataka i drugih vrijednosti, naprednih integracijskih koncepata, modernih tehnologija zaštite, stanja i perspektive privatne sigurnosti i dr.

 

Nakon svečanog otvaranja, dana 13.09. i 14.09.2018. u Glavnoj i u četiri manje sale, od jutarnjih do večernjih sati su se odvijala stručna predavanja na kojima su predavači bili pojedinci ili predstavnici različitih kompanija (BICSI, Bosch, Mobicom academy, Alarm automatika Slovenia, Hikvision, A&S Adria magazine, Freund elektronika, Hyundai security, Inim electronics, Siemens, IP WAY, AFP, Messe Frankfurt, Avigilon, Honeywell, Dahua technology, Spica international, Loop skupina, Indigovision, Tenzor, Assa abloy, Prima sistem, Holding Slovenske elektrarne i dr.)

 

 

Tokom svečanog zatvaranja Manifestacije, predsjedniku SKEI je uručen prigodan poklon-statueta namijenjena IKCG, kao prijatelju Manifestacije.   

 

Od strane predstavnika organizatora i SKEI IKCG iskazana je obostrana želja za nastavkom započete saradnje, sa željom da se ona, ako to bude moguće, u narednim godinama podigne i na viši nivo. Predsjednik SKEI je gospodina Hodžiča pozvao da bude gost SKEI na predstojećem stručnom skupu „Drugi dana elektro inženjera IKCG“, 15.-17.11.2018. u Podgorici, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

 

Sva dešavanja sa ovogodišnje i svih ranije održanih manifestacija prezentuju se u časopisu AS& ADRIA i na sajtu: https://www.adriasecuritysummit.com.

 

 

                                                                                                        

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021