Obraćanje predsjednika IO SKEI Željka Maraša dipl.inž.el. povodom skupa "II dani elektro inženjera"
13.12.2018

 

Poštovane koleginice i kolege, učesnice/ici Stručnog skupa „Drugi dani elektro inženjera IKCG“,  

 

Koristim priliku da Vam se u ime Izvršnog odbora Strukovne komore elektro inženjera i Organizacionog odbora Stručnog skupa, na ovaj način javno zahvalim na podršci koju ste nam pružali tokom pripreme, a koja je na kraju potvrđena i Vašim prisustvom Stručnom skupu.

 

Nadam se da dijelite naše mišljenje da je i ovogodišnji Stručni skup, kao što je to bio slučaj i sa prošlogodišnjim, ispunio očekivanja organizatora i učesnica/ika.

 

Podatak da je i na ovogodišnjem Stručnom skupu bilo prisutno preko 300 učesnica/ika, da smo imali priliku da ugostimo naše prijatelje iz zemalja okruženja – Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, da su na Stručnom skupu bili prisutni predstavnici velikog broja državnih i naučnih institucija i velikog broja privrednih subjekata, čini nas izuzetno ponosnim.

 

Vjerujemo da ste bili zadovoljni izborom tema predavanja, odnosno predavača, od kojih je jedanaest bilo iz Crne Gore, dok je gospodin Dejan Dokmanović došao iz Republike Hrvatske, a gospodin Vladko Todorovski iz Makedonije je u uvodnom dijelu prezentovao svoj rad „Fontane“.   

 

Ono što nas sve posebno raduje jeste podatak da smo ove godine imali različit izbor predavača, od doajena elektro inženjerstva u Crnoj Gori, kakav je Prof. dr Milutin Ostojić, do onih sa tek stečenom diplomom elektro inženjera, kakav je slučaj sa kolegom Ivanom Martinovićem.

 

Reakcije na održani ovogodišnji Stručni skup su pozitivne, dobili smo veliki broj poziva i e-mail-ova u kojima se učesnice/ici zahvaljuju na mogućnosti da prisustvuju ovakvom dešavanju i traže od Strukovne komore da nastavi sa njegovom organizacijom i narednih godina.

 

Nadamo se da ste i svi Vi saglasni sa ovim komentarima i da dijelite ista mišljenja.

 

Posebno nas raduje da interesovanje za Zbornik radova sa ovogodišnjeg Stručnog skupa i dalje traje, tako da već sada znamo da ćemo biti prinuđeni da početkom naredne godine doštampamo određeni broj primjeraka, kako bi svim zainteresovanim subjektima omogućili da isti dobiju. 

 

Ono što sam, ispred organa IKCG i Strukovne komore, na zatvaranju Stručnog skupa obećao, a što Vam i sada ponavljam, jeste da je naš i Vaš Stručni skup tokom protekle dvije godine zaživio i da će organizacijom „Trećih dana elektro inženjera IKCG“, koji će se održati naredne godine, nastaviti ova tradicija, na ponos svih članica/ova Strukovne komore.

 

Na kraju Vas pozivam da, bez obzira na izmijenjene zakonske okvire u kojima djeluje Inženjerska komora Crne Gore, i dalje budete aktivni članovi/ice Strukovne komore i IKCG, da to formalizujete i kroz plaćanje godišnje članarine i da nas i dalje podržavate u organizaciji stručnog usavršavanja, kojim će se, organizacijom ovakvih i sličnih skupova, prioritetno baviti Inženjerska komora Crne Gore i sve strukovne komore u njoj tokom 2019. i svih narednih godina.     

 

Obavještavam Vas da smo pripremili sve materijale sa prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Stručnog skupa.

Iste možete preuzeti sa sljedećih linkova:

 

1.Previ dani EI IKCG 2017 - Kompletan materijal - link  http://cloud.skupstina.me/index.php/s/wbxKDEK5XoEymnb

 

2.Drugi dani EI IKCG 2018 - Kompletan materijal - link  http://cloud.skupstina.me/index.php/s/HXWKZlCEGSX5IGu

 

Za oba linka, password je: komora321   

 

Zbog svega navedenog, još jednom iskazujem našu iskrenu zahvalnost na Vašoj podršci i prisustvu prošlogodišnjem i ovogodišnjem Stručnom skupu.

 

U ime Izvršnog odbora Strukovne komore elektro inženjera i u svoje ime želim Vam puno zdravlja, sreće i poslovnih uspjeha u 2019. godini.

 

Predsjednik Strukovne komore elektro inženjera i predsjednik Organizacionog odbora
Željko Maraš, dipl.inž.el
© Inženjerska Komora Crne Gore 2021