Inženjerskoj komori zahvalnica za podršku pri osnivanju nagrade Božidar Milić
25.12.2018

Inženjerska komora Crne Gore dobila je Zahvalnicu na podršci pri osnivanju nagrade "Božidar Milić“, kao i spremnosti da svojim imenom pruži podsterk njenoj promociji i utemeljenju, kako u Crnoj Gori, tako i na međunarodnoj sceni.

 

Zahvalnicu je, u ime Inženjerske komore Crne Gore, primio predsjednik Boris Ostojić, uoči svečane promocije koja je organizovana u četvrtak, 20.12.2018.godine u sali Rektorata, sa početkom u 18.00 časova.

 

Nagrada Božidar Milić osnovana je na inicijativu i pod pokroviteljstvom porodiceProf. dr Božidara Milića i Univerziteta Crne Gore - Arhitektonskog fakulteta u Podgorici.

 

Nagrada koja nosi ime arhitekte i urbaniste Prof. dr Božidara Milića osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao iz oblasti arhitekture i arhitektonskog stvaralaštva, urbanizma i prostornog planiranja, zaštite graditeljskog nasljeđa i unaprjeđenja nastave iz oblasti arhitekture i građevinarstva, gdje se samim tim ustanovljavaju kriterijumi za njeno vrednovanje u Crnoj Gori, kao i na međunarodnom nivou.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021