Časopis "Pogled" br. 27
11.03.2019

Novi broj časopisa “Pogled“ IKCG predstavlja i ovoga puta zanimljiv sadržaj posvećen temama iz gotovo svih oblasti inženjerstva.

Redovna rubrika Epicentar donosi informacije o aktuelnim dešavanjima u IKCG  s akcentom na uspješno realizovan skup “Drugi dani elektro inženjera”.

Povodom 69. Generalne skupštine ECCE-a (Evropskog savjeta građevinskih inženjera), koja će se od 30. maja do prvog juna održavati u Podgorici, razgovarali smo sa predsjednikom ove organizacije, Arisom Chatzidakisom.

 

Kada je riječ o aktuelnim domaćim temama donosimo priče o spornoj (ne)izgradnji vrtića u Baru, o istraživanju nafte i gasa crnogorskom podmorju kroz intervju sa direktorom Uprave za ugljovodonike - Vladanom Dubljevićem, a istraživali smo i kako se odvija probni rad trafostanice Lastva.

U novom “Pogledu” predstavljamo višegodišnji projekat  - planinski centar “Kolašin 1600” u južnom dijelu Bjelasice, na teritoriji opštine Kolašin, kao i novootvoreni Terminal 2 na tivatskom Aerodromu.

Posebnu pažnju u novom broju posvetili smo Trećem crnogorskom salonu arhitekture kao i osvrtu na XVI izdanje Bijenala arhitekture u Veneciji.

O knjizi “Arhitektonska komunikacija: objekti kulture u Crnoj Gori 1945 - 2000”, razgovarali smo sa autorkom dr Slavicom Stamatović Vučković, a u rubrici Perspektiva o inženjerskim i naučnim izazovima govori mlada Nikšićanka Jelena Mijušković, koja je više puta boravila u CERN-u, najprestižnijem istraživačkom centru naučnika svih generacija.

O ovim i drugim posebno odabranim temama čitajte u novom broju "Pogleda".

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021