Stručni skup: BOSCH REXROTH – SAVREMENA SINERGIJA HIDRAULIKE SA ELEKTRONIKOM U MAŠINSTVU
10.05.2019

Stručni skup:     BOSCH REXROTH – SAVREMENA SINERGIJA HIDRAULIKE SA ELEKTRONIKOM U MAŠINSTVU

 

U Podgorici je 16. aprila 2019. godine na Imanju Knjaz, pod pokroviteljstvom Inženjerske komore Crne Gore, Strukovne komora mašinskih inženjera, organizovan jednodnevni Stručni skup, na temu: BOSCH REXROTH – SAVREMENA SINERGIJA HIDRAULIKE SA ELEKTRONIKOM U MAŠINSTVU, kojim se Bosch Rexroth predstavio u Crnoj Gori.

Predavači na Stručnom skupu su bili predstavnici Bosch – Rexrotha iz Mađarske, Njemačke i Slovenije.

Stručnom skupu je prisustvovao gospodin Ladislav Palir, ovlašćeni predstavnik BOSCH REXROTH- a za Sloveniju i jedan  od inicijatora održavanja Skupa.

U prisustvu 61 diplomiranog inženjera mašinstva, elektrotehnike i građevine, diplomiranih ekonomista iz više od 20 privrednih subjekata Crne Gore,  predstavnika IKCG, studenata  Mašinskog fakulteta UCG, u elegantnom ambijentu Imanja Knjaz, skup je otvorio i prisutne pozdravio prof.dr.Igor Vušanović, dekan Mašinskog fakulteta u Podgorici i Predsjednik Skupštine Strukovne komore mašinskih inženjera.


Nakon pozdravnog govora profesora Vušanovića, uslijedilo je kratko predstavljanje Bosch Rexroth - a, Tim povodom prisutnim se obratio Attila Barna iz Bosch – Rexroth Mađarska.

Uslijedila su predavanja koja su održali: Gabor Szoke, Attila Barna, Norbert Berkes, Stacey Szigeti iz Mađarske i Roland Fischlein iz Njemačke.  

Na temu „Elektronika u svijetu hidraulike“ bila su dva predavanja : „Sytronix i 4EE rješenja (ušteda energije)” Stacey Szigeti i „ODIN – prednosti prediktivnog održavanja”, koja je održao Attila Barna

Predavanje na temu  “Large Hydraulic Drives” pogona (Hägglunds) održao je Attila Barna

Predavanje  “Civil Engineering” projekata održao je Norbert Berkes

Predavanje “Turbinska regulacija – veća sigurnost, brže reagovanje” održao je Roland Fichlein

Predavanje Bosch Rexorth “after market” program – mobilna hidraulika održao je Gabor Szoke

Teme su bile interesantne i  aktuelne. Predavači su, uz pomoć prevodioca za engleski jezik, prezentovali teme na dobar način. Kostatovano je da je Stručni skup bio uspješan. Oganizatori, predavači i prisutni su zadovoljni održanim Stručnim skupom, temama, prezentacijama. 

Na kraju, sve pohvale idu na račun ambijenta i podrške Imanju Knjaz.
 

FOTOGRAFIJE 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021