STRUČNI SKUP "TREĆI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG", Podgorica, 24. i 25.10.2019. godine
30.09.2019

 

Inženjerska komora Crne Gore - Strukovna komora elektro inženjera, organizuje i ove godine tradicionalni Stručni skup "TREĆI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG".

 

Nadamo se da ste bili u prilici da budete učesnice/i prethodna dva stručna skupa i da ste bili zadovoljni organizacijom i izborom tema i predavača.

 

Nastavljajući sa stručnim usavršavanjima i edukacijama, i ove godine smo se potrudili da obezbijedimo kvalitetne i aktuelne teme i predavače. 



Učesnice/i ovogodišnjeg Stručnog skupa biće u prilici da tokom dva dana pogledaju i odslušaju šesnaest kvalitetnih radova, odnosno predavača, članica/ova Strukovne komore i eminentnih stručnjaka iz Crne Gore i inostranstva.

 

Slogan ovogodišnjeg Stručnog skupa je „Od ideje do realizacije“, a spektar tema kojima se radovi bave je raznolik, tako da ćete biti u prilici da pogledate prezentacije Konvertorske stanice HVDC kablovske veze 1000MW ±500 kVdc - Italija-Crna Gora, Male hidroelektrane „Bistrica Majstorovina“ i BMS/RMS sistema i integrisanih sistema tehničke zaštite na primjeru kompleksa „Portonovi“; te da prisustvujete prezentacijama standarda koji se tiču projektovanja i izvođenja savremenih DATA centara,  vrhunskog sportskog osvetljenja i savremenih multimedijalnih i audio sistema, sa primjerima iz prakse.

 

Takođe ćete čuti predavanja koja se tiču malih solarnih elektrana, skladištenja energije i Integracije fotonaponskih sistema u distributivnu mrežu; osnova za izradu novog Pravilnika za projektovanje i izgradnju dalekovoda;  projektovanju i izgradnji elektro punionica i ulozi bežičnih mreža pete generacije u Smart city/systems/building konceptu.

 

Osim ovih tema, prisustvovaćete prezentacijama rješenja za zamjenu elektroenergetske opreme i ugradnju novog sistema upravljanja u pogonu 3DD postrojenja HPV u TE Pljevlja, AMM na srednjem naponu sa pracenjem uklopnih stanja, mašine za slaganje polutki kliznih ležaja u fabrici „Daido metal“ u Kotoru i implementaciji digitalne kombinacione brave u Arduino okruženju.

 

Tokom trajanja ovogodišnjeg Stručnog skupa, nekoliko kompanija iz Crne Gore i inostranstva biće prisutni kao izlagači.

 

Kao što je to bio slučaj u prethodnim godinama i ove godine je jedan od osnovnih motiva za organizaciju Stručnog skupa, osim stručnog usavršavanja i edukacije, da se na jednom mjestu okupe elektro inženjeri i predstavnice/i kompanija u kojima one/i rade, kako bi imali priliku za druženje i obnavljanje postojećih i uspostavljanje novih ličnih i poslovnih kontakata.

 

U nadi da ćete i ove godine biti naši uvaženi i dragi gosti i podržati aktivnosti koje sprovodimo na polju stručnog usavršavanja i edukacije, pozivamo Vas da  Vašu prijavu za učešće na ovogodišnjem Stručnom skupu "TREĆI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG" pošaljete do kraja sljedeće sedmice, odnosno do ponedjeljka, 07. oktobra 2019. godine.

 

Vaše prijave možete poslati na e-mail Predsjednika SKEI i predsjednika Organizacionog odbora Stručnog skupa, Željka Maraša, dipl.ing.el.:  m.zeljko@t-com.me

 

 

PREDSJEDNIK PROGRAMSKOG ODBORA                                                    PREDSJEDNIK SKEI

Prof. dr Milovan Radulović, dipl.ing.el.                                                            Željko Maraš, dipl.ing.el.

 

 

PREDSJEDNIK IKCG
Srđan Laković, dipl.ing.el.
© Inženjerska Komora Crne Gore 2021