Okrugli sto "MJERE ZAŠTITE OD POŽARA KOD PROJEKTOVANJA"
16.12.2019

Inženjerska komora Crne Gore - Strukovna komora drugih inženjerskih struka i Privredna komora Crne Gore organizuju Okrugli sto na temu MJERE ZAŠTITE OD POŽARA KOD PROJEKTOVANJA.

Okrugli sto će se održati u ponedjeljak, 23. decembra 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova, u Privrednoj komori Crne Gore (sala I), ul. Novaka Miloševa 29/II, Podgorica.
 


 

Cilj skupa-okruglog stola je da se analiziraju postojeći sistemi zaštite od požara u Crnoj Gori i daju predlozi za unapređenje postojećeg stanja koji bi se pretočili u zaključke i kao takvi dostavili svim zainteresovanim faktorima u Crnoj Gori.

Predložene teme za raspravu su :

  • MJERE ZAŠTITE U DRUMSKIM TUNELIMA - Bili oni posljedica udesa ili ne, požari automobila u drumskom tunelu mogu biti katastrofalnih proporcija kada su u pitanju ljudski životi, o čemu svjedoče i požari koji su se dogodili u prošlosti. Izgradnja auto puta Bar- Boljari u Crnoj Gori donosi sa sobom izgradnju novih tunela različitih dužina i karakteristikata, te je nužno analizirati mjere koje se preduzimaju na zaštiti učesnika u saobraćaju.
  • ZAŠTITA OBJEKATA OD POŽARA - Danas se u Crnoj Gori prave veoma skupi objekti, velikih razmjera, u kojima žive i rade ili se privremeno nalazi veliki broj ljudi. U takvim objektima zahtijevaju se posebne mjere bezbjednosti u svakom pogledu, kako bi se zaštitio veliki broj ljudi, kao i sami objekat.
  • PROTIVPOŽARNI PREMAZI I ZAŠTITA ČELIČNIH KONSTRUKCIJA - Upoznavanje sa proizvodnim programima proizvođača u domenu ekoloških i protivpožarnih premaza,aspekti primjene predmetnih premaznih sredstava na području Crne Gore, nedostaci u primjeni postojećih zakonskih rješenja, upravljanje otpadom koji nastaje upotrebom premaznih sredstava treba da ukažu na djelovanje u rješavanju evidentnih problema.

 

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ovih tema, molimo Vas da uzmete učešće na okruglom stolu i svojim predlozima date doprinos-smjernice budućeg djelovanja u rješavanju prisutnih problema.

 

Agenda

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021