Izmjena datuma održavanja Konferencije i izložbe sigurnosne industrije „Adria Security Summit 2020 Powered by Intersec“
18.06.2020

Naši prijatelji iz ADRIA SECURITY SUMMIT-a iz Bosne i Hercegovine, obratili su nam se sa molbom da objavimo tekst saopštenja za medije koji se odnosi na izmjenu datuma održavanja Konferencije i izložbe sigurnosne industrije „Adria Security Summit 2020 Powered by Intersec“, koju ove godine organizuju u Hotel Hills, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, u terminu 4–5. novembar 2020. godine, kako bi svi vi koji ste zainteresovani za učešće na konferenciji i izložbi na vrijeme imali informaciju o izmijenjenom terminu održavanja istih.
 

Tekst saopštenja za medije prenosimo integralno i ono glasi:.


SAOPĆENJE ZA MEDIJE

 

ADRIA SECURITY SUMMIT 2020 POWERED BY INTERSEC

 

KONFERENCIJA I IZLOŽBA SIGURNOSNE INDUSTRIJE

 

Hotel Hills, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 4–5. novembar 2020.

 

Adria Security Summit 2020 održat će se u novembru

 

Zbog pandemije koronavirusa održavanje događaja Adria Security Summit Powered by Intersec pomjereno je za 4. i 5. novembar 2020. godine.

 

Odluku o odgodi konferencije i izložbe donio je magazin a&s Adria u saradnji sa sponzorima, partnerskim udruženjima i profesionalcima iz industrije. Sigurnost naših klijenata i članova osoblja uvijek je bio naš prioritet.

 

Prema riječima Mahira Hodžića, direktora Organizacijskog odbora, odluka je rezultat konsultacija s izlagačima i drugim zainteresovanim stranama kako bi se došlo do najboljeg ishoda za sve. “Čvrsto vjerujemo da je novi datum od koristi za naš događaj i da nudi najbolju priliku za poslovanje kako izlagačima tako i posjetiocima. Nakon što su svi veliki događaji sigurnosne industrije širom Evrope otkazani, Summit ćemo učiniti dostupnim velikom broju evropskih i regionalnih profesionalaca, kojima nedostaju razgovori, sastanci i prilike za sklapanje poslova“, kaže Hodžić.

 

Sponzorstva i prezentacije na Adria Security Summitu do sada je potvrdilo više od 90 kompanija, a prvi put će se održati u Kongresnoj dvorani hotela Hills u Sarajevu, koja se prostire na više od 5.500 m2. Tu će se na jednom mjestu okupiti proizvođači, distributeri, trgovci, instalateri, integratori, konsultanti i krajnji korisnici iz svih vertikalnih tržišta.

 

Planirano je više od 80 predavanja, a svi izlagači će nastaviti s pripremama za prezentacije. Od ove godine pokrećemo i paralelne programe u pet dodatnih konferencijskih sala. To znači da u okviru Summita možete organizovati vlastiti poslovni događaj u nekoj od dvorana i iskoristiti događaj za informisanje klijenata o novim proizvodima i uslugama.

 

Tematski obuhvat konferencije i izložbe izlazi izvan okvira tradicionalnih sigurnosnih rješenja, jer će se baviti i najnovijim sigurnosnim tehnologijama, poput interneta stvari (IoT), vještačke inteligencije, inteligentne videoanalitike i pametnih domova.

Regionalna sigurnosna udruženja iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije podržavaju Adria Security Summit. Organizator je magazin a&s Adria uz podršku kompanije Messe Frankfurt.

 

Više informacija dostupno je na sajtu www.adriasecuritysummit.com.

 

Za sva pitanja kontaktirajte nas na: summit@asadria.com  ili na tf +387 (0)33 788 985.

 

Adria Security Summit jedinstvena je i najveća godišnja konferencija i izložba sigurnosne industrije Jadranske regije. Organizator magazin a&s Adria član je a&s Grupe, vodeće globalne izdavačke grupacije u industriji sigurnosti sa sjedištem na Tajvanu. Događaj se od 2017. godine održava pod nazivom Adria Security Summit Powered by Intersec kao zvanični partner kompanije Messe Frankfurt, najvećeg evropskog organizatora sajmova, konferencija i drugih poslovnih događaja.

 

 

Nakon ovog saopštenja ADRIA SECURITY SUMMIT-a, koristim priliku da vas, u ime Izvršnog odbora Strukovne komore elektzro inženjera, obavijestim da smo, na prošlonedjeljnoj sjednici, donijeli važne odluke koje se tiču organizovanja stručnih usavršavanja i edukacija članova/ica Strukovne komore do kraja 2020. godine, o čemu ćete narednih dana, kao i obično, biti informisani putem e-mail liste i sajta Inženjerske komore.

 

Očekujemo da ćete biti zadovoljni informacijama koje ćete dobiti i da ćete, kao što ste to i do sada radili,  pružiti i lični doprinos organizaciji stručnih usavršavanja i edukacija.

 

Do tada, primite iskrene pozdrave od članova/ica Izvršnog odbora Strukovne komore.

 

PREDSJEDNIK STRUKOVNE KOMORE ELEKTRO INŽENJERA

Željko Maraš, dipl.ing.el.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021