POZIV AUTORIMA ZA PRIJAVU SAŽETKA RADA ZA UČEŠĆE NA STRUČNOM SKUPU "ČETVRTI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG"
25.06.2020

Kao što je to radila u protekle tri godine, Strukovna komora elektro inženjera planira da ove godine, polovinom novembra 2020. godine, organizuje sada već tradicionalni Stručni skup pod nazivom "ČETVRTI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG", koji je u protekla tri izdanja, po ocjeni svih učesnika/ica, uspješno oganizovan.


Svjesni smo situacije koju je u prvoj polovini ove godine izazvala pandemija virusa COVID-19, a koja, kao što vidimo poslednjih dana, i dalje traje, iako smo na kratko pomislili da je pandemija ostala u prošlosti.

 

Takođe smo svjesni opomena koje dolaze od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO - World Health Organization), a koje govore o mogućem „drugom talasu“ pandemije, ali smo i pored toga odlučili da uđemo u pripremu Stručnog skupa, koji bi, ako zdravstvene prilike dozvole, trebalo da se održi u prvoj polovini novembra ove godine.

 

Ukoliko zdravstvena situacija u Crnoj Gori i zemljama okruženja, u to vrijeme bude takva da ne dozvoljava organizaciju planiranog Stručnog skupa „uživo“, potrudićemo se da Stručni skup organizujemo na neki drugi, adekvatan način.

 

Ali, ponavljam da smo donijeli odluku da, računajući na „optimističnu“ varijantu, krenemo sa pripremama za organizaciju Stručnog skupa.

 

Svjesni da svi najprije moramo da vodimo računa o svojem i zdravlju svojih porodica, a uporedo sa tim o svom trenutnom i budućem poslovnom statusu, pozivamo Vas, ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na našem Stručnom skupu, u bilo kojoj formi u kojoj će se isti održati, u ulozi predavača, odnosno autora rada, da prijavite naziv, temu i kratak sažetak rada.

 

Programski odbor Stručnog skupa će, nakon sagledavanja dostavljenih sažetaka radova, donijeti odluku o tome da li je predložena tema aktuelna i da li se načelno prihvata.

 

Nakon toga bi se, u saradnji sa Programskim odborom, pristupilo pripremi rada, prema templejtu koji se nalazi u prilogu.

 

Svi prihvaćeni radovi biće objavljeni u Zborniku radova i/ili prezentovani na Stručnom skupu, kroz stručno predavanje.

 

Sažetke radova možete poslati najkasnije do ponedjeljka, 27. jula 2020. godine, na e-mail: zeljko.maras@ikcg.co.me (Željko Maraš, dipl. ing. el., Predsjednik SKEI i Predsjednik Organizacionog odbora).

 

Ukoliko se prepoznajete u ulozi predavača, odnosno autora stručnog rada, pozivamo vas da se odazovete ovom pozivu i time date lični doprinos daljem razvoju elektro inženjerske struke.

 

U prilogu poziva vam dostavljamo formu PRIJAVA SAZETKA RADA, koju je potrebno da nam dostavite, kao i formu TEMPLEJT ZA PRIPREMU RADA, po kojoj se formiraju radovi. 

 

U ime Strukovne komore elektro inženjera i Organizacionog odbora Stručnog skupa, iskreno Vas pozdravljamo i očekujemo Vaše prijave.

 

 

Željko Maraš, dipl. ing. el., Predsjednik SKEI i Predsjednik Organizacionog odbora

 

Prof. dr Milovan Radulović, dipl. ing. el., Predsjednik Programskog odbora

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021