Sastanak sa Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost
16.02.2022

Predstavnici Inženjerske komore Crne Gore i Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost održali su inicijalni sastanak u vezi zajedničkog djelovanja u pravcu unapređenja primjene propisa iz oblasti elektronskih komunikacionih mreža u procesu planiranja, projektovanja i izgradnje.

Sastanku su ispred Komore prisustvovali Srđan Laković, predsjednik Skupštine, Zoran Kaluđerović, potpredsjednik Strukovne komore elektro inženjera i Željko Maraš, član Inženjerske komore, dok su ispred Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost bili prisutni Darko Grgurović, izvršni direktor Agencije, Pavle Mijušković, pomoćnik direktora za EK mreže i servise, Dubravka Aleksić, menadžer za EK mreže i Mirjana Smolović, glavni specijalista za EK mreže.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo i spremnost da učestvuje u budućoj saradnji na unapređenju u oblasti planiranja i izgradnje EK infrastrukture i mreža. Zaključeno je da će se u narednom period raditi na unaprijeđenju saradnje između Agencije i Inžinjerske komore, uz mogućnost potpisivanja Memoranduma o saradnji. Plan je da se formira radna grupa u kojoj će biti predstavnici Agencije i Inžinjerske komore sa zadatkom da se što prije sprovede revizija pravilnika iz oblasti izgradnje EK infrastrukture i mreža dok bi Inženjerska komora podržala primijenu tako revidovanih pravilnika u praksi. Fokus će se jednako staviti i na organizaciju zajedničkih seminara u cilju razmjene znanja i edukacije.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021