Inženjerska komora partner na projektu ERASMUS 2027
17.02.2022

Gradjevinski fakultet UCG sa svojim partnerima Delft Univerzitetom iz Holandije, Lund Univerzitetom iz Švedske, Eberswalde Univerzitetom iz Njemačke, Iuav Univerzitetom iz Venecije, Univerzitetom Novi Sad, Univerzitetom Sveti Kiril i Metodij iz Skoplja, i Univerzitetom iz Tirane participira u projektu pod nazivom: Partners For sUstainability – joinT action for environmental, social and economic sUstainability in WesteRn Balkan hEis

Projekat podrazumijeva formiranje Centara za održivost u zemljama Zapadnog Balkana. Oblast istraživanja bi uključivala klimatske promjene, razvoj graditeljstva i turizma i energetsku efikasnost.

Projekat bi obuhvatio: 

  • buduću edukaciju studenata u oblasti kojom se Centar bude bavio u okviru unapređenja nastavnih programa na bečelor i magistarskim studijama
  • izradu Plana širenja i organizaciju aktivnosti koje će se sprovoditi u svrhu promovisanja  rezultata projekta i najšireg širenja znanja iz projekta.
  • Edukacija u okviru ljetne škole
  • Formiranje časopisa o održivosti i uključivanje u proces objavljivanja u časopisu. 

Inženjerska komora Crne Gore je pozvana da se uključi kao partner podrške na projektu. Njena uloga bi se zasnivala na animiranju članstva (ujedno i kompanija u kojima su zaposleni) da se uključi i uzme učešće u proizvodima projekta. To bi, prije svega, radila kroz diseminaciju informacija o planiranim aktivnostima i rezultatima.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021