Održan sastanak predstavnika IKCG i Uprave za zaštitu i spašavanje MUP-a CG
12.07.2022

Na inicijativu  Inženjerske komore Crne Gore, u prostorijama Komore je održan sastanak predstavnika Inženjerske komore Crne Gore i Uprave za zaštitu i spašavanje. Ispred Komore su sastanku prisustvovali predsjednik Komore mr Nikola Luković, Novica Mitrović, dipl.inž.arh, Slavka Žižak, dipl.inž.građ, Srđan Laković, dipl.inž.el., Miodrag Macanović, dipl.inž.maš., mr Dušan Sekulić, dipl.inž.zop, mr Ismet Ganić, dipl.inž.zop i generalna sekretarka Blaženka Dabanović. 

Ispred Uprave, sastanku su prisustvovali direktor Uprave za zaštitu i spašavanje MUP-a Crne Gore Miodrag Bešović i saradnici Ljuban Tmušić, Sandra Racković, Goran Samardžić, Dejan Marunović, Sreten Nedović i Nikola Goljević.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena izgradnji nacionalnih kapaciteta za Procjenu potreba nakon katastrofa, razmijenjena su stručna mišljenja na Predlog pravilnika o bližim uslovima koje mora da ispunjava pravno lice za obavljanje stručnih poslova u oblasti zaštite od požara, a razmatrana su i druga otvorena pitanja. 

U  narednom periodu se očekuje intenzivnija bilateralna saradnja, prije svega kroz organizovanje radnih sastanaka i okruglih stolova na više aktuelnih tema.

 

Fotografije

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021