OBAVJEŠTENJE O ORGANIZACIJI STRUČNOG USAVRŠAVANJA ČLANOVA KOMORE
20.03.2023

Uvažene inženjerke i inženjeri, članice i članovi IKCG,

Povodom organizacija stručnog usavršavanja dobili smo više reagovanja u kojima ste izrazili nezadovoljstvo načinom obavještavanja, prijavljivanja, organizacije, komunikacije i dr. Hvala što ste nam skrenuli pažnju na neke nepovoljne efekte načina organizacije stručnog usavršavanja, do sada. Ozbiljno smo pristupili analizi svih ukazivanja sa vaše strane i prevazilaženju uočenih prepreka za adekvatnu implementaciju procesa usavršavanja. Sve nedostatke smo i sami uočili, susrećući se sa problemima u radu.

Ukazujem da je obim aktivnosti potrebnih za organizaciju ovakvih događaja, zatekao Sekretarijat nespreman, kako zbog nedostatka osoblja tako i adekvatne tehničke podrške, bez koje nije moguće realizovati ovakve događaje na optimalan način. Organizacija događaja sa više stotina učesnika je zahtjevna u svakom pogledu ali ćemo se potruditi da svi dobijete priliku za sticanje potrebnih bodova i u ovakvim uslovima. U narednom periodu biće više prilika za usavršavanje.

Kako bismo obezbijedili sve preduslove za optimalan rad, već smo pokrenuli mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, a u cilju što bolje organizacije ubuduće i zadovoljstva svih naših članova. Za to je potrebno izvjesno vrijeme, stoga Vas molimo za razumijevanje, dok se proces optimalno ne digitalizuje. Razmatramo mogućnost realizacije i online događaja. Na žalost, za organizaciju događaja u dane vikenda, za sada ne postoje uslovi, uz podsjećanje da je zakonska obaveza poslodavca da omogući stručno usavršavanje. Očekujemo da se Program stručnog usavršavanja usvoji na Skupštini Komore sjutra 21.03.2023 godine, nakon čega će biti objavljen na sajtu Komore, pa će biti više informacija za planiranje vašeg vremena.

U odnosu na prigovore u vezi nemogućnosti da uspostavite kontakt telefonom, ukazujem da malobrojni tim svakodnevno odgovara na telefonske pozive, jedino u vrijeme održavanja događaja to nije u mogućnosti, obzirom da se aktivnosti obavljaju van sjedišta Komore i angažovani su na drugim poslovima koji zahtijevaju njihovu pažnju.

 

S poštovanjem, 

Generalna sekretarka

 Zdenka Perović, dipl. pravnica

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021