DUŠAN KOKIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA UPRAVNOG ODBORA, KOJI JE PO FUNKCIJI I PREDSJEDNIK KOMORE
28.06.2023

Na sjednici Skupštine IKCG, održanoj 27.06.2023. godine, odlukom delegata Skupštine IKCG, za predsjednika Inženjerske komore Crne Gore ujedno i predsjednika Upravnog odbora Komore, izabran je Dušan Kokić, dipl.inž.građ.

 

Dušan Kokić je rođen 28.10.1965.godine u Novoj Varoši, Srbija, gdje je završio osnovnu i srednju građevinsku školu.

Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Podgorici, oktobra 1992. godine i stekao zvanje diplomiranog inženjera građevine.

Nakon diplomiranja, u oktobru 1992. godine, zaposlio se u Preduzeću za puteve ''Crnagoraput'' gdje je obavljao poslove rukovodioca gradilišta i projektanta na objektima saobraćaja. Radni angažman nastavlja u preduzeću OGP ''Gorica'' u periodu od aprila 2001. do novembra 2003. godine gdje je obavljao poslove odgovornog inženjera niskogradnje. Od novembra 2003. godine zaposlen je u Upravi za saobraćaj gdje trenutno obavlja poslove Načelnika odsjeka za građenje i rekonstrukciju državnih puteva.

Član je Inženjerske komore Crne Gore od 24.06.2002. godine. Svoj doprinos i  zalaganje iskazivao je kako kroz učešće u događajima koje je Komora organizovala (javne rasprave, stručna predavanja, seminari  i dr.) tako i kroz rad u organima i tijelima Komore. Bio je član Upravnog odbora Inženjerske komore Crne Gore, Predsjednik Izvršnog odbora strukovne komore građevinskih inženjera kao i član Skupštine Inženjerske komore Crne Gore.

 

U časopisuPogledobjavio je dva stručna rada, prvi na temu izgradnje mostaPort Milena“, Ulcinj, i drugi na temu vezanu za uzroke nastanka i sanaciju klizištaMarkovići“, Budva.

 

Dobitnik je godišnje nagrade Inženjerske komore Crne Gore za ostvarene rezultate u struci za 2017.godinu.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021