ECEC Generalna Skupština i Advocacy Workshop
28.06.2023

 

Inženjerska komora Crne Gore, kao članica Evropskoog savjeta inženjerskih komora, bila je organizator i domaćin prestižnog događaja Generalne Skupštine Evropskog saveta inženjerskih komora (ECEC) i Advocacy Workshop-a, upriličenog 22. i 23. juna 2023. godine.

Ovaj značajan događaj održan je u Hotelu CUE u Podgorici, gdje smo ugostili brojne predstavnike iz inženjerskih komora širom Evrope. Advocacy Workshop je imao za cilj promovisanje inženjerske struke, podizanje svijesti o njenom značaju i razmatranje najnovijih trendova i izazova sa kojima se susrećemo.

Na Generalnoj Skupštini ECEC, donijeta je važna odluka o otvaranju kancelarije ECEC (European Council of Engineering Chambers) u Briselu. Ova odluka će omogućiti snažniju zastupljenost inženjerskih komora iz različitih zemalja Evrope na evropskom nivou, kao i bolju saradnju i koordinaciju u pitanjima od zajedničkog interesa.

Ponosni smo što smo imali priliku da budemo domaćini ovog prestižnog događaja, koji je bio izuzetno uspješan i inspirativan za sve učesnike.

Ova inicijativa još jednom pokazuje našu predanost razvoju inženjerske profesije i jačanju njenog uticaja u Crnoj Gori i šire. Radujemo se nastavku saradnje sa inženjerskim komorama iz cijele Evrope, kao i otvaranju kancelarije ECEC-a u Briselu, što će nam omogućiti aktivno učešće u evropskim inženjerskim pitanjima.

U prilogu ove objave, možete pogledati pismo zahvalnosti koje smo primili od predsjednika ECEC-a, gospodina dipl.ing. Klaus Thürriedl, kao i fotografije sa samog događaja. Pismo zahvalnosti svjedoči o uspješnoj organizaciji i našem doprinosu inženjerskoj zajednici na evropskom nivou.

GALERIJA

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021