Istraživanje na temu „Nefinansijsko izvještavanje - stanje i izazovi primjene kod privrednih društava u Crnoj Gori“
20.07.2023

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa "Eko fond" DOO, Institutom sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) uz inicijativu nastavnog osoblja Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore (UCG), ogranizuje istraživanje na temu „Nefinansijsko izvještavanje (u nastavku: NFI) (Izvještaj o održivosti) - stanje i izazovi primjene kod privrednih društava u Crnoj Gori“.

Cilj navedenog istraživanje je sticanje uvida u trenutni stepen inkorporiranja koncepta NFI u računovodstveni sistem kompanija, ali i sagledavanje nivoa korporativne spoznaje o značaju primjene ovog novog sistema izvještavanja. U krajnjem, cilj je da se identifikuju i izazovi i ograničenja sa kojima se kompanije susrijeću u dijelu primjene odredbi Zakona o računovodstvu (član 14)-Nefinansijsko izvještavanje.

S tim u vezi, molimo Vas da uzmete učešće u ovom istraživanju kako bi stekli uvid u trenutno stanje korporativne spoznaje, izazove i ograničenja sa kojima se kompanije nose u dijelu NFI i shodno tome i bili u mogućnosti da preduzmemo određene, osobito edukativne aktivnosti, na institucionalnom nivou. 

Upitnik služi u svrhu da se pruži povratna informacija, iskustva i sugestije od strane ispitanika i nalazi se na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFiBKTD9gjvy65jGr3V6rlBXux7rNbRuO6uSMakQdVP6Af7w/viewform?usp=sf_link

Za popunjavanje upitnika vam je potrebno 5 minuta. 

Anketa je anonimna i svi prikupljeni podaci smatraće se povjerljivim i poslužiće isključivo u naučne i edukativne svrhe kako bi se izveli određeni rezultati.

Zahvaljujemo što učestvujete u istraživanju.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021