Svečana dodjela Uvjerenja o položenom stručnom ispitu
29.11.2023

Dana 28.11.2023 godine, u prostorijama Inženjerske komore Crne Gore, upriličena je svečana dodjela Uvjerenja o položenom stručnom ispitu, uspješnim kandidatima iz prethodna tri ispitna roka.

Ovaj značajan momenat u profesionalnoj karijeri mladih inženjera/ki, čestitale su Milica Abramović, članica Upravnog odbora Komore, Mirka Đurović, predsjednica ispitne komisije i Zdenka Perović, generalna sekretarka IKCG. 

Mladim inženjerima/kama govorile su o značaju stručnog ispita kao jednog od profesionalnog koraka za izgradnju karijere, etičkom kodeksu inženjera i daljem postupku u sticanju i održavanju licence.

Obavezno kontinuirano usavršavanje inženjera, jedno je od javnih ovlašćenja koje se realizuje u organizaciji IKCG. Inženjeri imaju pravo i mogućnost da budu članovi IKCG, članstvo im omogućava određene značajne profesionalne i druge benefite, a jadan od najvažnijih je pravo na kontinuirano stručno usavršavanje. Da bi održali licencu, inženjeri su u obavezi da prikupe najmanje 6 bodova na godišnjem nivou (3 iz opšteg zakonskog okvira i 3 iz stručnog dijela). Pomenute bodove mogu steći učešćem u brojnim edukativnim događajima različitih formata, koje organizuje Komora, a i u organizaciji drugih licenciranih subjekata. Na ovaj način u prilici su da budu u toku sa razvojem struke, prate novitete, razmjenuju mišljenja i stavove sa iskusnim kolegama i aktivno učestvuju događajima od značaja za struku.

Komora vas očekuje da zajedno putujemo kroz profesiju. Neka nam je srećno!

 

FOTOGRAFIJE

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021