APSS Finale
12.09.2018

Obavještavamo da će se sedmo po redu APSS Finale -  APSS Porto Montenegro  održati 14. i 15. septembra 2018.godine, u Portu Montenegru u Tivtu dok se radionica održava širom Boke Kotorske.


APSS je najveća manifestacija u Crnoj Gori koja se bavi arhitekturom i urbanim planiranjem sa fokusom na održivi razvoj, održive sisteme posebno na obali i u gradovima gdje dominira turizam kao glavna ekonomska grana. Ove godine posebno se bavimo održivom mobilnošću, pitanjem kako može uticati na razvoj gradova. Na konferenciji će biti predstavljene arhitekte, akademici i zvaničnici, a među njima: Saša Machtig, legenda jugoslovenskog dizajna, Vedran Mimica, čuveni profesor i teoretičar koji dolazi sa IIT Čikago, Julien Lanoo, arhitekte 51N4E iz Belgije i čuvena 3LHD praksa iz Hrvatske, Ambasador Aivo Orav – Šef EU Delegacije u Crnoj Gori, gospođa Fiona McCluney - UN Resident Coordinator, Profesor Giovanni Danielli – ekspert održive mobilnosti sa Univeziteta u Bernu, gospodin Tony Browne – direktor Marine Porto Montenegro, gospođa Tatjana Jelić, Sekretarka za održivi razvoj i energetsku efikasnost iz opštine Tivat, Ana Radović, direktor TO Kotor.

APSS se za sedam godina profilisao kao najznačajnija manifestacija ove vrste u Crnoj Gori i jedna od najznačajnijih u regionu i platforma za promišljanje o arhitekturi i centar neformalne edukacije u ovom dijelu Evrope, pozicionirajući tako Crnu Goru na arhitektonskoj mapi Evrope i svijeta.

 Učešće na konferenciji besplatno, ali je poželjno prijaviti se na mail: apply@kotorapss.me.
 

Veoma smo ponosni na rezultate koje smo do sad postigli, kao i na dosadašnju saradnju sa vama, i veoma smo zahvalni na podrsku svih kolega iz crnogorske arhitektonske zajednice i nadam se da ćemo imati priliku da se družimo i ove godine na APSS Finalu.

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021