Održano stručno predavanje: “Savremene zaštitne elektroinstalacione komponente i mjerne metode za pravovremeno otkrivanje najopasnijih kvarova u niskonaponskim električnim instalacijama, kao uzročnika požara – loš električni kontakt i redni električni luk“
19.06.2024

Strukovna komora elektro inženjera Inženjerske komore Crne Gore je 19.juna 2024.godine organizovala stručno predavanje na temu: „Savremene zaštitne elektroinstalacione komponente i mjerne metode za pravovremeno otkrivanje najopasnijih kvarova u niskonaponskim električnim instalacijama, kao uzročnika požara – loš električni kontakt i redni električni luk“.

Predavanje je održano u multimedijalnoj sali Sportsko kulturnog centra UCG sa početkom u 11 časova, gdje je prisustvovalo 34 učesnika.

Moderator Vladan Jovanović dao je uvodnu riječ, predstavivši predavača i temu.

Na predavanju, dr Nedžad Hadžiefendić je govorio o požarima na električnim instalacijama, vrstama kvarova, klasičnim i savremenim zaštitnim električnim komponentama, tehnikama otkrivanja loših električnih kontakata, te verifikaciji kvaliteta niskonaponskih električnih instalacija. Također je bilo riječi o razvoju metode za otkrivanje loših električnih kontakata i samoj verifikaciji te metode.

FOTOGRAFIJE

Ček-lista za preventivni vizuelni pregled i vizuelne provjere niskonaponskih električnih instalacija u zgradama

PREZENTACIJA 

PREZENTACIJA 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021