POPUSTI ZA ČLANOVE I ČLANICE KOMORE - NABAVKA ARCHICAD 25
10.06.2022

“Softver kao računarski program predstavlja autorsko delo nosioca autorskog prava …" (član 19 Zakona o autorskim i srodnim pravima).

 

Nabavljen legalan softver kroz mrežu autorizovanih prodavaca ili distributera podrazumeva bezbjedan način korišćenja programa, veću bezbjednost dokumenata koji se tim softverom proizvode, prave informacije o mogućnosti korišćenja programa, mogućnost dobijanja tehničke podrške i adekvatne obuke za korišćenje programa.

Nelegalno kupljen softver podrazumijeva da lice koje instalira nelegalan softver traži određenu nadoknadu a za uzvrat se dobija mogućnost korišćenja softvera od 10-20% od ukupnih mogućnosti softverskog proizvoda i rješenja. Takođe, piratski softver ne podrazumijeva mogućnost korišćenja najnovijih verzija za određenu vrstu softverskog proizvoda, nema prava na podršku I bilo kakve garancije vezane za taj softver I dokumentaciju koja se njime kreira.

Mora se napomenuti da korišćenje legalnih računarskih programa obezbijeđuje veće mogućnosti operativnog i bezbijednosnog delovanja od napada hakera, zaraženih malicioznih programa, virusa, gubitka i krađe podataka itd.

Softverska pismenost i razvijenost jednog modernog društva podrazumeva legalno korišćenje programa i poštovanje prava autora.

Vjerujemo da autori, projektanti, članovi Inženjerske komore ne žele da krše tuđa autorska prava, kao ni zakone. Svjesni smo da su zbog finansijske situacije kolege inženjeri u cijelom regionu primorani da se snalaze. Želimo da pomognemo članovima inženjerskih komora da lakše dođu do legalnog softvera.

U tom smislu svim članovima i članicama omogućujemo povoljniju nabavku Archicad-a 25 sa godišnjom Forward pretplatom po cijeni od 3.184€ (umesto 3.844€), odnosno sa 660€ popusta, u periodu do 2.07.2022.

 

PONUDA

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021