Održan Peti stručni skup sa međunarodnim učešćem iz oblasti grijanja, hlađenja i klimatizacije
30.09.2024

Čast nam je da vas obavijestimo da je Peti stručni skup sa međunarodnim učešćem iz oblasti grijanja, hlađenja i klimatizacije uspješno održan 25. i 26. septembra 2024. godine u hotelu "Ramada" u Podgorici. Strukovna komora mašinskih inženjera Inženjerske komore Crne Gore, organizovala je ovaj događaj s ciljem unapređivanja stručnosti, razmjene znanja i iskustava, kao i uspostavljanja saradnje sa sličnim strukovnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Na skupu su učestvovali brojni inženjeri, naučni radnici, istraživači, projektanti, izvođači, konsultanti, investitori, te brojni sponzori, predstavnici proizvođača i trgovaca opreme za klimatizaciju, grijanje i hlađenje. Takođe, prisustvovali su i državni službenici iz oblasti izgradnje objekata i zaštite životne sredine iz Crne Gore i drugih zemalja, te predstavnici Inženjerske komore Srbije.

Tokom dva dana trajanja skupa, obrađene su brojne teme, među kojima su bili primjeri dobre prakse u oblasti klimatizacije, grijanja i hlađenja, nova rješenja i inovacije u tehnici grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije, energetska efikasnost i smanjenje emisije ugljen-dioksida, kao i upotreba radnih materija u oblasti hlađenja. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim standardima, normama i propisima u ovoj oblasti te da razmijene mišljenja i iskustva sa stručnjacima iz regiona i šire.

Skup je ispunio očekivanja, pružajući platformu za razmjenu znanja i iskustava, te je dao značajan doprinos unapređenju inženjerske djelatnosti u Crnoj Gori. Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog prilike da se kroz stručna predavanja, diskusije i neformalna druženja povežu i unaprijede svoja znanja i kompetencije.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, predavačima, sponzorima i organizatorima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog događaja.

S obzirom na uspjeh ovog skupa, Strukovna komora mašinskih inženjera već planira naredni stručni skup sa ciljem nastavka promovisanja i unapređenja inženjerske struke u Crnoj Gori. Radujemo se budućim susretima i nastavku saradnje sa svim kolegama iz oblasti grijanja, hlađenja i klimatizacije.

FOTOGRAFIJE

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021