Angažovanje inženjera različitih struka na projektu Unapređenje školske infrastrukture u Crnoj Gori
08.10.2024

Inženjerska komora Crne Gore informiše inženjersku javnost da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uz tehničku podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), pokreće projekat sa ciljem da se izvrši funkcionalna analiza cjelokupne obrazovne infrastrukture preduniverzitetskog obrazovanja, u kontekstu pružanja obrazovnih usluga. 

 

S tim u vezi, UNOPS planirana angažovanje inženjera različith profila:

 

  • Inženjer mašinstva - više konsultantskih pozicija (link za oglas)
  • Inženjer građevine - više konsultantskih pozicija (link za oglas)
  • Inženjer elektrotehnike (visoki napon) - više konsultantskih pozicija (link za oglas)
  • Inženjer arhitekture - više konsultantskih pozicija (link za oglas )

 

Prijavljivanje je onlajn, a za popunjavanje onlajn aplikacije je potrebno oko 20 minuta. 

U nastavku dijelimo i kratko uputstvo za popunjavanje prijave preko onlajn platforme:

  • Ukoliko želite da se prijavite za neku od pozicija, to radite pritiskom na dugme https://lh5.googleusercontent.com/crxRPac9soqbDV_rfsgTpwZ7hLzEiWV8Gs-sYIE8tj4cNrpBv0ayAdJvs87kuqv0ZCg0zN08hRTn9GgRNRNu5WoDg00n0S8B9q11mVkGNYPY5Tp0PPtg-lOygnUNbT3T4IEdmY6-W0T7lLVSTJoiepc, koja ce vas povesti na stranicu https://jobs.unops.org/
  • Registrujte svoj nalog pritiskom na Register 
  • Kreirajte svoj profil, tj. svoju onlajn Biografiju. PAŽNJA: Obavezno je popunjavanje polja označenih zvjezdicom
  • Na kartici Personal popunjavate lične podatke
  • Na kartici Education popunjavate svoje stečeno obrazovanje. U dijelu Degree level birate nivo obrazovanja. PAŽNJA: U dijelu koji se odnosi na Obrazovanje, navesti pojedinačno sve DIPLOME, SERTIFIKATE, LICENCE i sl. U kontekstu ove prijave, pod Magistarskim studijama se podrazumijevaju one stečene po novom Bolonja sistemu ili 10 semestara po starom sistemu obrazovanja (dakle minimum VII-1 nivo kvalifikacija). MOLIMO VAS DA SVE DIPLOME, SERTIFIKATE I LICENCE DODATE NA KARTICI “ATTACHMENTS”. Ovo uključuje i dostavljanje dokaza za licencu ovašćenog inženjera za obavljanje djelatnosti izrade tehničke dokumentacije i građenje objekta.
  • Na kartici Experience navedite sve dugoročne i kratkoročne angažmane i radno iskustvo. Polja sa zvjezdicom su obavezna. U Opisu zadataka navedite zadatke koji su naročito vezani za ono što se traži od Oglasom (uključujući i dio koji se odnosi na Poželjne kvalifikacije i iskustva). Prijava se popunjava na engleskom jeziku. Predlažemo da  koristite kratke i jednostavne rečenice. Za preporuke navesti imena supervizora ili kolega koji mogu da posvedoče o vašoj kompetentnosti za poziciju za koju se prijavljujete. 
  • na kartici Languages dodajete sve jezike koje znate, uključujući i maternji. kao što je navedeno u oglasu, poznavanje engleskog je poželjno, ali ne i potrebno. FLUENT opciju odabirate i u slučaju da vam je  crnogorski jezik maternji.
  • Na kartici Skills odaberite sve relevantne vještine koje su date kao opcija.
  • Na kartici Attachments dodajte sva relevantna dokumenta koja mislite da bi doprinjeli vasoj aplikaciji, narocito diplomu/e, licence, sertifikate, a možete dodati i neku listu radova ili projekata. Možete dodati i proširenu verziju Biografije u nekom drugom formatu, mada će se prevashodno ocjenjivati ono što ste unijeli od podataka u samoj online aplikaciji.
  • U dijelu koji se odnosi na vještine upisati broj ili čekirati kućicu pored svake od navedenih vještina, ukoliko ih kandidat posjeduje (uključujući dio koji se tiče upotrebe IKT i dijela koji se tiče Sertifikata. 

 

Kada popunite sve podatke, u vašem donjem desnom uglu pritisnite Submit application.

Ukoliko želite te da dopunite ili korigujete informacije u aplikaciji, to ćete moći da uradite tokom cijelog period u toku kojeg će oglas biti otvoren/aktivan.

Ukoliko budete selektovani, dobićete poziv u narednih mjesec dana i proći ćete kroz dalji proces selekcije, koji podrazumijeva barem intervju

Pozicija je konsultantskog karaktera i podrazumijeva određeni broj dana na mjesečnom nivou, većinom rada na terenu ali i od kuće. Radni jezik je dominantno crnogorski.

 

Uslovi angažovanja, uključujući finansijske detalje, će biti podijeljeni samo sa izabranim kandidatima.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021